Подтепето

криминале

08 Мар, 2018

Моторист загина след катастрофа на Асеновградско шосе

41-годишният рокер се е блъснал в задницата на ТИР

Поредна катастрофа на Асеновградско шосе навръх 8-ми март. Ремонтиращият се републикански път Пловдив-Асеновград, станал известен с нарицателното „Пътят убиец“, взе поредна жертва днес.

В 14 часа на Спешния телефон 112 е получен сигнал за пътно - транспортно произшествие между Горни и Долни воден на Асеновградско шосе. По първоначални данни мотор Хонда се блъснал отзад в камион МАН. 41-годишният моторист, който е от Пловдив, е откаран в болница, където е починал. Товарният камион е на фирма, която работи по реконструкцията на Асеновградско шосе.

На местопроизшествието се извършва оглед от служители на Районното полицейско управление в Асеновград. Движението не е затруднено, съобщават от ОД на МВР-Пловдив.

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

20 Юни, 2018

Готов е проектът за локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград

Проектантите от „Пътпроект“ предоставиха на трите общини Куклен, Родопи и Асеновград готовия проект за локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград. Това стана на поредната оперативка, проведена в Областна администрация – Пловдив. 

Проектът трябва да бъде разгледан, гласуван и приет на извънредни сесии на общинските съвети, които кметовете на трите общини трябва да инициират, след което той ще бъде дарен на областния управител, който от своя страна ще го предостави на АПИ до 26 юни.

В най-кратък срок трябва да започне процедирането и изпълнението на проекта по изграждане на локалните платна, за да може той да се реализира успоредно с основното трасе.

» повече
28 Май, 2018

Борисов за втори път на инспекция на пътя-убиец този месец

Кръгово кръстовище по маршрута Пловдив-Асеновград показва дефект

За два дни там станаха три катастрофи

За втори път в рамките на този месец премиерът Бойко Борисов отскача на инспекция на пътя Пловдив - Асеновград. Припомняме, че той инспектира строителството на Асеновградско шосе, като бе разведен по трасето от областния управител Здравко Димитров на 13 май, когато се очакваше да разгледа реставрираната Централна гара на Пловдив.

Преди две седмици министър-председателят установи, че там е положен първия пласт асфалт и се работи по двете кръгови кръстовища на отсечката и пътните връзки. „Шосето е приоритетно за кабинета,“ заяви тогава той за пореден път.

Шосето и самите кръгови кръстовища все още са в процес на изпълнение, като през това време се движат и автомобили по направлението ...

» повече
25 Май, 2018

Пиян пазарджиклия изхвърча от новото кръгово до КЦМ

Задържан е за 24 часа

Автомобил Мерцедес е изхвърчал тази нощ в канавка на пътя-убиец Пловдив – Асеновград. Сигналът е подаден около 1.20 часа след полунощ  днес, съобщиха от полицията в Пловдив.

При преминаване в ново кръгово кръстовище край КЦМ лекият автомобил е излязъл извън пътя и е попаднал в канавка. Колата управлявал 25-годишен мъж от Пазарджик. На шофьора е оказана медицинска помощ.

Проверката с дрегер установила, че е употребил алкохол, отчетени са 1,61 промила.

Пазарджиклията е задържан в ареста за 24 часа. Образувано е бързо производство.

» повече
16 Ноев, 2017

Завършват предсрочно Асеновградско шосе

Реконструкцията на Асеновградско шосе ще бъде завършена предсрочно. Такива са очакванията на строителите на обекта, който днес отново бе инспектиран от областния управител Здравко Димитров. Той присъства на полагането на новата асфалтова настилка и остана много доволен от качеството и темповете, с които строителите изпълняват задачите си, и интензивния процес на работа. На обекта в момента е съсредоточено голямо количество строителна техника, багери, валяци и машини за полагане на асфалт, както и огромен ресурс от строителни работници, които изпълняват стриктно поставените им задачи.

Инж. Паун Иванов, представител на фирмата изпълнител „ИСА 2000“ обясни, че в момента върху трошената бетонова основа, която се трамбова, се полага 6- сантиметров асфалтов слой, който ще предпази основата от неблагоприятните зимни метеорологични въздействия. Остава да ...

» повече
19 Сеп, 2017

7-километров околовръстен път ще свърза "Скобелева майка" и Асеновградско шосе

В процес на изглаждане са всички проблеми, които трябваше да бъдат решени при реконструкцията на високоскоростния път свързващ Пловдив и Асеновград. Това стана ясно при поредната работна среща за ремонта на Асеновградско шосе, която Областният управител свика днес в Областна администрация. На срещата присъстваха шефът на АПИ, кметовете на общините Пловдив, Асеновград, Куклен и Родопи, собственикът на фирмата изпълнител на Асеновградско шосе, представители и шефове на „Пътпроект“, Напоителни системи, ЕВН “Електроразпределение – Юг“, ОПУ – Пловдив, проектанти, главни архитекти и експерти на общините и областна администрация.

Проблемът с коригирането на напоителните и отводнителните канали, които минават през трасето ще бъде решен до дни, за да може да стартира проектирането и изграждането на локални платна и кръговите кръстовища на Долни Воден и в ...

» повече