ЛГБТ шоу с драг-кралици бе отменено, след заплахи

Криминале

Шоуто е отменено поради множество заплахи от футболни фенове

Пловдивско драг-шоу, организирано от Младежката ЛГБТ организация "Действие" и активиста Михаил Косев, няма да състои, поради множество заплахи от противници на ЛГБТ-движението. За това съобщи сайтът Huge.bg. "Gender Bender Drag Show". Драг-кралици са хора, които се обличат в хипер-феминизирани дрехи и грим с цел – забавление.

От тематичния сайт информират: Тази сутрин Косев написа във Facebook (на английски): “Вчера получих притеснително телефонно обаждане от заведението, което ме уведоми, че трябва да отменят събитието заради повече от *150 ЗАПЛАХИ* от крайнодесни екстремисти от ‘Ботев Пловдив’ – те заплашили с насилие и вандализъм. Собственикът се страхува за безопасността на бизнеса и хората вътре, затова ни умолява да отменим събитието…”

Косев, който е родом от Пловдив, но е прекарал голяма част от живота си в САЩ, е шокиран от факта, че това се случва не в “някое забутано село”, а в Европейската столица на културата 2019. “Това за съжаление задълбочава разочарованието ми от българското общество,” споделя той. “Независимо колко много обичам родния си град, това е още едно доказателство, че титлата ‘Пловдив 2019’ не е нищо повече от фарс.”

“Исках да дам на местните кралици платформа, която да допринесе ценно многообразие към културния микс на града, защото чалга клубовете, павираните улици и хипстърите в Капана доскучават, когато са единствената ‘култура’ тук.”

В дискусията под публикацията му, активистът напомня, че в София подобни шоута се случват ежеседмично и недоумява защо в Пловдив едно единствено събитие предизвиква такава остра реакция.

снимката е архивна и илюстративна

Споделете ни във:

6 thoughts on “ЛГБТ шоу с драг-кралици бе отменено, след заплахи

  1. Да изчистим боклука и мръсотията от Пловдив!
    Искаме да живеем в чист град, без травестити и измет.
    Да си запазим децата!

  2. “Драг-кралици са хора, които се обличат в хипер-феминизирани дрехи и грим с цел – забавление.”

    Пък аз си представих печени шофьорки в драг състезание на Кукленско шосе след полунощ…

  3. Благодаря, нямам нужда културата ми да бъде обогатена от ненормалници облечени като жени. Чалгата е цвете сравнение тия. А на този като не му харесва спокойно може да си бие шута към САЩ, дажа ако има нужа мога да му помогна.

  4. Ако с нещо извънредно Пловдив ще бъде интересен на чужденците,то сигурно ще е липсата на педалски паради.Там си ги имат достатъчно.Косев да си купи гарсониера в Аджисана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.