Подтепето

криминале

03 Юли, 2018

Колеги на доц. Стефан Нейков: Беше много добър и сговорчив човек

Убитият специалист по зеленчукопроизводство се е пенсионирал в института в Садово преди 6 години, но не спирал да работи

Като много добър и сговорчив човек. И изключителен експерт по специалността си Зеленчукопроизводство. Така описват намерения убит снощи доц. Стефан Нейков негови бивши колеги от института в Садово. Те не скриха пред Под тепето, че са потресени от новината за насилствената смърт на доцента.  Припомняме, че 70-годишният агро учен бе намерен мъртъв, с множество следи от удари по цялото тяло, на няколко метра от семейния Фолксваген Поло на бул. „Христо Ботев” снощи. Прокуратурата работи по няколко различни версии за убийството на доц. Нейков.

Стефан Нейков се е пенсионирал преди около 6 години в института в Садово, където изкарва целия си трудов стаж. Специалистът по зеленчукопроизводство е участвал в куп разработки на нови сортове. Бил е ръководител на звено „Бюро за научно обслужване и маркетинг” в института. Последно, заедно със свои колеги, е съавтор на нов сорт алабаш. Въпреки пенсионирането си, не е спирал с работата нито за миг. Преподавал е и е бил изключително активен. Неговите приятели от Садово си спомниха, че дълго време е помагал ежедневно на свой колега, който е бил на легло.

 

  • 05 Юли, 2018 | жалко за доц.Нейков
    Още ли не сте разбрали, че целият извратен и зловещ сценарий за побоя до смърт с бухалка, че и навиране на бухалката в задника на доц.Нейков, уж в резултат на сексуален тормоз и изнудване от доцента, с добавка кражба на златния му синджир е реализиран по идея на лукавата 32-годишна студентка Иванка Стоичкова като насила да са замъкнали стареца на тъмното скатано място!Тъпия Илия и хитрата Иванка са банда нагли агресивни крадци и убийци!
  • 04 Юли, 2018 | ЗАТВОР ЗА СТОИЧКОВИ
    ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДРЪЗКИТЕ СЪУЧАСТНИЦИ ИЛИЯ И ИВАНКА СТОИЧКОВИ В ПРЕБИВАНЕТО ДО СМЪРТ НА БЕЗЛЮДНО ТЪМНО МЯСТО НА 70-ГОДИШНИЯ ДОЦ. СТЕФАН НЕЙКОВ ТРЯБВА ДА ИМА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ПОМИЛВАНЕ!!!Ето ги Илия и Иванка Стоичкови https://www.facebook.com/ilia.stoichkov https://www.facebook.com/ivanka.stoichkova.9
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

12 Юли, 2018

Окончателно: Убиецът на доц. Нейков остава в ареста

Илия Стоичков изслуша решението невъзмутимо, а докато го извеждаха с белезници от залата извърна глава, за да не бъде сниман

Грози го до 20 години затвор

Стоянка Кънева

Пловдивският апелативен съд потвърди тази сутрин взетата от Окръжен съд – Пловдив мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Илия Стоичков, който е обвинен в убийството на доц. Стефан Нейков.

Припомняме, че ученият от института в Садово бе открит пребит преди дни в района на Военна болница, а по-късно разследващите установиха, че е докаран там след жесток побой и сексуално насилие с бухалка. Тези данни бяха посочени от прокурор Георги Пенев по време на предишното заседание за определяне на мярката на извършителя, която той обжалва.

Илия е обвинен в това, че на 3 ...

» повече
05 Юли, 2018

Обвиненият за убийството на доцента застана пред съда

Илия Стоичков остана безмълвен пред журналистите 

42-годишният Илия Стоичков, обвинен за убийството на доцента Стефан Нейков преди 2 дни, застана пред съда днес. Прокуратурата е внесла искане за "задържане под стража" на обвиняемия. Неговият защитник адвокат поиска отсрочка за запознаване с данните по делото, както и уточняване на факти, свързани с отношенията между Стоичков и неговата съпруга Иванка. 

Прокурорът по делото заяви, че защитата има време да се запознае с тези детайли и делото може да бъде започнато още днес. Съдията по делото даде близо час за запознаване с материалите, след което се очаква да даде ход на делото и да се реши дали Стоичков ще остане в ареста. Самият обвиняем премина безмълвен покрай журналистите, чакащи пред залата в Окръжния ...

» повече
03 Юли, 2018

Доцент Стефан Нейков е пребит до смърт с бейзболна бухалка

Съпруг на негова студентка е задържан за убийството

Доцент Стефан Нейков е бил пребит с бейзболна бухалка, заяви за Под тепето зам.- окръжният прокурор Галин Гавраилов. Задържан е съпруг на бивша студентка на специалистът по зеленчукопроизводство.  Доцентът е бил примамен за среща край спортната зала в село Оризари, където са му били нанесени ударите. След което, все още жив, е бил отракан до автомобила му на бул. „Христо Ботев”, изоставен бил до возилото си от нападателя и малко по-късно починал.

Студентката, чийто съпруг е играл бейзбол с тялото на Стефан Нейков, е искала да завърши образованието си. Тя започнала да учи през 2005г., но по-късно прекъснала. Свързала се с доцент Нейков, с който имали отношения в началото на следването си ...

» повече
03 Юли, 2018

Окръжна прокуратура-Пловдив ръководи разследване за умишлено убийство по случая с открития пребит учен

Още няма повдигнати обвинения

Окръжна прокуратура-Пловдив ръководи разследване за убийство на 70-годишен мъж, открит в безпомощно състояние на 2 юли 2018 г., около 22 часа, в гр. Пловдив,  в района на бул. „Христо Ботев“, до Военна болница. Тялото е пенсиониран учен от Института по растителни генетични ресурси в Садово - доц. Стефан Нейков.

По случая са извършени огледи на местопроизшествие, назначени са експертизи, разпитват се установените свидетели.

Разследването по случая продължава, като предстои преценка на доказателства, събрани до момента, от гледна точка на това дали да бъдат повдигнати обвинения.

» повече
03 Юли, 2018

Намериха мъртъв доцент по аграрни науки край Военна болница, по тялото му има множество следи от нанесени удари

Ученият от института в Садово доц. Стефан Нейков открит безжизнен до автомобила му

Прокуратурата потвърди: Разследваме убийство

Галин Гавраилов потвърди, че прокуратурата разследва убийство70-годишен мъж бе открит мъртъв край автомобила си в района на Военна болница късно снощи. По тялото му са открити множество следи от нанесени удари. От окръжна прокуратура потвърдиха за Под тепето, че разследват убийство.

Има видими следи от травматични увреждания, но на този етап не можем да кажем каква точно е причината за смъртта. Ще изчакаме аутопсията, коментира зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

Тялото е на 70- годишният учен от Института по растителни генетични ресурси в Садово доц. Стефан Нейков. Той е сред най-изявените агро специалисти в града. Преподава и в Аграрния университет.

Очаквайте подробности

» повече