Подтепето

криминале

02 Мар, 2018

Камери на Областна администрация са заснели убийството

Жена първа открила трупа

Охранителните камери на сградата на Областна администрация – Пловдив са заснели убийството. То е станало преди полунощ, става ясно от записите, каза областният управител Здравко Димитров. Той също е видял трупа на мъжа, който изглеждал като облегнат на капака на колата. Зловещата гледка е била само на 5 метра от прозореца на кабинета на Димитров.

Сигналът е подаден на Спешния телефон от жена, която се натъкнала на посинелия мъртвец, тръгвайки за работа сутринта.       

Припомняме, че по предварителни данни става дума за мъж, който е известен на полицията и е лежал многократно в затвора.  

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

04 Мар, 2018

5000 подписаха онлайн петиция в защита на лекаря, обвинен в убийство

След като от прокуратурата съобщиха, че са повдигнали обвинения на задържания за убийство рентгенолог Иван Димитров, Пловдив се обедини в негова защита. Десетки призоваха приятелите си в социалните мрежи да защитят лекаря. В интернет пространството започна да се разпространява и петиция, озаглавена "Да подкрепим пловдивски лекар за убийството на Жоро Плъха (който има 9 присъди за кражби)". За отрицателно време тя събра почти 5000 подписа.

Текстът на петицията гласи: "Иван Димитров е пловдивски лекар който е заподозрян за убийството на Жоро Джевизов - Плъха, който бе открит застрелян. След разпити на няколко лица от района, криминалистите са стигнали до евентуалния извършител. Според източници на сайта, докторът си е признал и е заявил, че е станало при опит да защити собствеността си ...

» повече
03 Мар, 2018

Повдигнаха обвинение на пловдивски лекар за убийство на крадец рецидивист

Лекарят е задържан за 72 часа, обвинението е за предумишлено убийство

Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна обвинение на 48-годишен мъж с инициали И. Д. от град Пловдив за извършено на 2 март 2018 г. убийство на 38-годишен с инициали Ж. Дж. – престъпление по чл. 115 от НК. Това съобщиха от Окръжната прокуратура.

Уточняваме, че чл. 115 от НК гласи: „Чл. 115. Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години.“

В съобщението на Обвинението се казва още: Извършителят бе установен и задържан, в резултат на извършените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители при отдел КП и ІІ РУ ОД на МВР – Пловдив, осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив. Разследването е в активна фаза ...

» повече
02 Мар, 2018

Застреляният край Областна управа е рецидивист с множество присъди

Жоро Джевизов е бил в затвора девет пъти

Застреляният край Областна управа рано тази сутрин е рецидивист с множество присъди. Намереният мъртъв върху капака на автомобил Жоро Джевизов е стар познайник и на пловдивската полиция, и на съда, и на служителите на затвора. Бил е зад решетките девет пъти. Най-вероятно е бил застрелян, докато извършва поредната си кражба.

Версиите са няколко, като едната е че Джевизов е бил засечен по време на кражбата, нападнал е първи с нож и е бил прострелян в гърдите.

» повече
02 Мар, 2018

Намереният мъртвец върху капак на кола край Областна управа е убит

На място има криминалисти

Мъжът, намерен мъртъв върху капак на кола в района край Областната управа, е убит. В момента на място има криминалисти. Там е и ръководството на полицията. Мъжът е видима възраст около 40 години. Все още няма официална информация за оръжието на убийството. По непотвърдени данни мъжът е с огнестрелна рана, като на местопрестълението е открит и нож.

» повече