Подтепето

криминале

12 Юли, 2018

Георги Сапунджиев, убил 4-годишния Паоло, ще излежи цялата си присъда

Окръжен съд - Стара Загора е постановил предсрочното му освобождаване, но Апелативният съд го отменя

Пловдивският апелативен съд отмени условното предсрочно освобождаване на Г. С., постановено от Окръжен съд – Стара Загора. Така той ще трябва да изтърпи остатъка от наложеното му наказание, което е шест години лишаване от свобода за това, че  на 02.06.2014 г. при управление на МПС е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на малолетното дете П. И.

Въззивният съдебен състав прие, че спазването на установения в затвора ред и трудовата ангажираност на осъдения по време на изтърпяване на наложеното му наказание не са достатъчни доказателства за неговото поправяне. За добро поведение на Г.С. е бил  променен режима на изтърпяване на наказанието от „общ“ на „лек“. 

Отделно от това, за положителните му прояви, осъденият постоянно е бил поощряван с домашен отпуск до две денонощия, от пет денонощия и годишна почивка извън затворническото общежитие от открит тип. В тази връзка апелативните съдии са отбелязали рядко срещаната от затворническата администрация активност – за престоя на Г. С. до момента са издадени 29 заповеди за награждаване  с домашен отпуск, който в рамките на по-малко от три години е в общ размер от 102 дни. 

В същото време, в материалите към затворническото му досие, съществуват данни, че осъденият продължава да не приема в пълна степен вредите, които е причинил с деянието си и размера на наложеното му наказание. По тази причина е прието, че с поведението си Г.С. не е дал предвидените в закона доказателства за своето поправяне, за да  ползва изключението и привилегията на условното предсрочно освобождаване. В противен случай приложението на този институт би било единствено  средство за корекция размера на наложеното на осъдения  наказание. 

Определението на Апелативния съд е окончателно.

 

  • 15 Юли, 2018 | Пешо
    Горкият човек!Разплакахте ме,бре!!ДА БЪДЕ ОСВОБОДЕН ВЕДНАГА!!!Има доста 4 годишни наоколо...
  • 15 Юли, 2018 | Пешо
    Горкият човек!Разплакахте ме,бре!!ДА БЪДЕ ОСВОБОДЕН ВЕДНАГА!!!Има доста 4 годишни наоколо...
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

05 Мар, 2015

Темида отнесе убиеца на Паоло

Апелативният съд реши: 6 години затвор за Георги Сапунджиев

Пловдивският апелативен съд прати убиеца на Паоло- Георги Сапунджиев в затвора за 6 години. Темида произнесе решението си днес, като апелативните магистрати увеличиха присъдата на предната инстанция почти двойно. Колегите им от Окръжния съд в Стара Загора наказаха Сапунджиев с 3,4 г. лишаване от свобода. Тройният апелативен състав се мотивира с тежестта на престъплението. За да приеме това обвинение за установено, съдът се позова на събраните по делото доказателства, от които е видно, че след първоначалния удар с пострадалото дете, подсъдимият изобщо не е реагирал и не е преустановил движението си, като в резултат на това е продължил напред и е прегазил детето на пешеходна пътека. Според становището на експертите ...

» повече
11 Юни, 2014

Майки посрещат убиеца на Паоло пред съда

В събитието се включват близките на Катерина Матеева

Гръцкият състезател, прегазил Кари, се завърна в България, за да поеме отговорност за стореното

Шумно посрещане устройват пловдивски майки за убиеца на Паоло- Георги Сапунджиев пред пловдивската съдебна палата утре. Загрижени за децата си родители, както и почернени семейства от шофьори като старозагореца, смятат да организират бдение под прозорците на втора зала на Апелативен съд, където ще се гледа мярката за неотклонение на Сапунджиев. Заседанието започва в 10ч., а гневните срещу решението на окръжните съдии в Стара Загора да пуснат убиеца под домашен арест ще поискат постоянно му задържане.

Сапунджиев прегази 4-годишният Паоло в града под липите пред очите на родителите му. Това отприщи гигантско недоволство в цялата страна. През уикенда в ...

» повече