Георги Сапунджиев, убил 4-годишния Паоло, ще излежи цялата си присъда

Криминале

Окръжен съд – Стара Загора е постановил предсрочното му освобождаване, но Апелативният съд го отменя

Пловдивският апелативен съд отмени условното предсрочно освобождаване на Г. С., постановено от Окръжен съд – Стара Загора. Така той ще трябва да изтърпи остатъка от наложеното му наказание, което е шест години лишаване от свобода за това, че  на 02.06.2014 г. при управление на МПС е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на малолетното дете П. И.

Въззивният съдебен състав прие, че спазването на установения в затвора ред и трудовата ангажираност на осъдения по време на изтърпяване на наложеното му наказание не са достатъчни доказателства за неговото поправяне. За добро поведение на Г.С. е бил  променен режима на изтърпяване на наказанието от „общ“ на „лек“. 

Отделно от това, за положителните му прояви, осъденият постоянно е бил поощряван с домашен отпуск до две денонощия, от пет денонощия и годишна почивка извън затворническото общежитие от открит тип. В тази връзка апелативните съдии са отбелязали рядко срещаната от затворническата администрация активност – за престоя на Г. С. до момента са издадени 29 заповеди за награждаване  с домашен отпуск, който в рамките на по-малко от три години е в общ размер от 102 дни. 

В същото време, в материалите към затворническото му досие, съществуват данни, че осъденият продължава да не приема в пълна степен вредите, които е причинил с деянието си и размера на наложеното му наказание. По тази причина е прието, че с поведението си Г.С. не е дал предвидените в закона доказателства за своето поправяне, за да  ползва изключението и привилегията на условното предсрочно освобождаване. В противен случай приложението на този институт би било единствено  средство за корекция размера на наложеното на осъдения  наказание. 

Определението на Апелативния съд е окончателно.

 

Споделете ни във:

2 коментара за “Георги Сапунджиев, убил 4-годишния Паоло, ще излежи цялата си присъда

  1. Горкият човек!Разплакахте ме,бре!!ДА БЪДЕ ОСВОБОДЕН ВЕДНАГА!!!Има доста 4 годишни наоколо…

  2. Горкият човек!Разплакахте ме,бре!!ДА БЪДЕ ОСВОБОДЕН ВЕДНАГА!!!Има доста 4 годишни наоколо…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.