Подтепето

криминале

17 Авг, 2018

Единият от огнеборците в преобърналата се пожарна е загинал

По случая е образувано досъдебно производство

Един от огнеборците в преобърналата се пожарна кола край Куклен е загинал. Двамата му ранени колеги са откарани в столична болница, като на този етап няма данни за състоянието им. Изясняват се обстоятелствата, довели до инцидента, съобщиха от МВР.

Припомняме, че пожарна, отзовала се на сигнал за горящи сухи треви, се обърна на мост на входа на Куклен, вероятно заради хлъзгава пътна настилка. Сигналът за катастрофата е подаден в 15.50 ч. Трима огнеборци бяха притиснати от ламарините на преобърнатия се специализиран автомобил.  На място бяха изпратени няколко екипа от техни колеги.

По случая е образувано производство под ръководството на Окръжната прокуратура в Пловдив.

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

14 Сеп, 2018

Пловдивските огнеборци отбелязват професионалния си празник с колега по-малко (СНИМКИ)

 

Пожарната под тепетата е една от най-старите в страната – на години 137

Пловдивчанин води Първия пожарникарски събор преди 133 години, на който се създава пожарно дружество в България

Таня Грозданова

Тази година Пожарната в Пловдив става на 137 години. Тя е създадена официално с  исторически протокол №18/05.02.1881 г. на Община Пловдив. Поглед назад в историята я прави една от най-старите в страната.

На 14.09.2018 г. – Кръстовден се навършват 113 години от Първия пожарникарски събор в гр. София. На този форум 17 пожарни командири от страната за първи път се обединяват, единодушно приемат решение за създаване на пожарно дружество в България и определят бъдещето изграждане и развитие на пожарното и спасителното  дело в страната. Съборът се ...

» повече