Подтепето

криминале

11 Окт, 2017

Арестуваха полицейски шеф от Пловдив за участие в схема за телефонни измами

Зам.-началникът на Трето РУП в Пловдив Стоян Павлов е арестуван заради подозрение, че участва в схема за телефонни измами. Началникът на полицията в Пловдив потвърждава информацията, но отказва подробности заради течащото разследване, съобщи БНТ.  По случая вече е образувано следствие в Окръжна прокуратура.

Павлов е арестуван от служители на Вътрешна сигурност. Арестът идва след серия телефонни измами, при които възрастни пловдивчани бяха ужилени с хиляди левове. При акция на полицията преди няколко дни бяха задържани шестима телефонни измамници, от които двама остават в ареста.

Стоян Павлов дълги години е бил служител на сектор "Издирване", след това е прехвърлен в Трето районно. През 2012 г. работи като районен инспектор. По това време са запалени двата автомобила на семейството му. 

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

16 Окт, 2017

Пълна проверка на Трето районно в Пловдив

Зам-шефът е отстранен от длъжност, докато трае разследването

Вътрешният министър: Искам да помоля нашите родители - не се лъжете, полицията не работи с ваши пари!

Пълна проверка на Трето районно управление на полицията към ОД на МВР – Пловдив е назначена от вътрешното ведомство. Това съобщи ресорният министър Валентин Радев в столицата.

Той обяви, че лично е разписал заповедта за отстраняване от длъжност на началника на сектор „Охранителна полиция“ в III Районно управление Стоян Павлов, който беше задържан за подкуп и срещу него има подозрения, че е осигурявал полицейски  чадър над ало измамници. "Ще бъде разследван случаят, ще се установи той каква вина им, доколко има. Дотогава е отстранен от длъжност", допълни Радев.

Министърът спомена, че МВР обмисля да направи видео клипове ...

» повече
14 Окт, 2017

Полицейският шеф взел подкупа пред районното, прибран в цигарена кутия

Камерата пред входа на III РУ в Кършияка заснела предаването на парите от ало измамниците

Двама топ адвокати защитават „Шефе“ – арестуваният зам.-началник на районно управление в Пловдив

Красимир Елдъров се яви днес в Окръжен съд  – Пловдив като защитници на  началника на сектор „Охранителна полиция“ в III Районно управление Стоян Павлов и поиска отлагане на делото за постановяване на мярка за неотклонение, за да се запознае с материалите.

Припомняме, че зам.-началникът на районното в Кършияка бе арестуван преди три дни заради подозрение, че участва в схема за телефонни измами. Ден по-късно Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов в извънреден брифинг разкри как мулетата от престъпна схема за телефонни измами се отчели с 300 лева на зам.-началника на Трето ...

» повече
12 Окт, 2017

Телефонните измамници наричали „шефе” арестувания полицай Стоян Павлов

Мулетата от престъпната схема се отчели с 300 лева на зам.-началника на Трето районно след поредната ужилена старица

След задържането на Павлов потекли много сигнали за други негови нарушения по служба

Теч на информация уплашил един от свидетелите по вътрешното разследване

Мулетата от схема за телефонни измами наричали „шефе” арестувания полицай Стоян Павлов. Това разкри окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов в извънреден брифинг по скандалния случай, опетнил сериозно имиджа на пловдивската полиция. Топ обвинителят подчерта, че само може да гадае защо телефонните измамници се обръщали с „шефе” към Павлов- дали защото е бил началник в Трето или е част от жаргона на бандитите. Засега няма данни служителят на МВР да е участвал пряко в измамите или да ги ...

» повече