Подтепето

криминале

10 Окт, 2017

Арестуваха „полицаи” за телефонна измама

Тримата задържани ужилили старица, след като се представили за служители на МВР, борещи телефонните измами  

Трима мъже бяха арестувани за поредна телефонна измама в Пловдив. Бандитите ужилили старица с легендата, че са полицейски служители, които организират акция за залавянето на телефонни измамници. Районна прокуратура-Пловдив вече привлече като обвиняеми Васил Ц., на 26 г., Росен Ц, на 22 г., и Калин Д., на 65 г.

На 4 октомври в Пловдив, обвиняемите Васил Ц. и Росен Ц. се обадили по телефона на 73-годишна жена и се представили за полицейски служители. Те обяснили, че в момента се извършва акция по задържането на телефонни измамници и за да бъдат заловени, трябвало да предаде веднага всичките си спестявания, които щели да й бъдат върнати по-късно. Жената изпълнила разпорежданията им, като поставила 1 300 лева в найлонова торбичка и ги оставила пред оградата на къщата си, откъдето ги взел обвиняемият Калин Д. По-късно извършителите са били задържани от органите на МВР.

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Росен Ц. и Васил Ц., като обвиняемият Калин Д. е с взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 500 лева.  

 

 

  • 11 Окт, 2017 | Пловдивчанка
    Единственото решение е деянието "телефонна измама" да бъде категоризирано като тежко криминално престъпление с наказание затвор от 8 до 10 години. Не знам защо това не се направи по най-бързия начин.
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

14 Окт, 2017

Полицейският шеф взел подкупа пред районното, прибран в цигарена кутия

Камерата пред входа на III РУ в Кършияка заснела предаването на парите от ало измамниците

Двама топ адвокати защитават „Шефе“ – арестуваният зам.-началник на районно управление в Пловдив

Красимир Елдъров се яви днес в Окръжен съд  – Пловдив като защитници на  началника на сектор „Охранителна полиция“ в III Районно управление Стоян Павлов и поиска отлагане на делото за постановяване на мярка за неотклонение, за да се запознае с материалите.

Припомняме, че зам.-началникът на районното в Кършияка бе арестуван преди три дни заради подозрение, че участва в схема за телефонни измами. Ден по-късно Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов в извънреден брифинг разкри как мулетата от престъпна схема за телефонни измами се отчели с 300 лева на зам.-началника на Трето ...

» повече
09 Окт, 2017

Банката на баба систематично се източва през терасата и някой нехае

45 000 лева за 4 дни „изтеглиха“ от дюшеци и буркани на възрастни пловдивчани

Това може да спре, ако всеки говори с възрастните си близки и съседи

Таня Грозданова

За „ало“ измамите се говори от години, извършват се еждневно, а заловените престъпници се броят на пръстите на двете ръце. Въпреки медийния шум и десетките напомняния от страна на МВР нещата ескалират. Има ли начин това да спре?!

Само за три-четири дни през изминлата седмица седмина възрастни пловдивчани се разделиха с общо 45 000 лева по схемата „помощ за полицията в залавяне на телефонни измамници“. Най-младата жертва на източване е на 74 години, а най-възрастният е на 87.

Няма ден от 2 до 5 октомври, в който хиляди левове, кътани в ...

» повече
15 Сеп, 2017

Арестуваха трима ало измамници

Районна прокуратура-Пловдив ги привлече като обвиняеми за това, че опитали да измъкнат 6 400 лева от 77-годишна жена 

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Марин М., на 27 г.,Атанас С., на 31 г., Георги К., на 28 г., за това, че с цел да набавят за себе си или другиго имотна облага се сговорили предварително с неустановено лице и възбудили и поддържали заблуждение у 77-годишна жена и с това направили опит да й причинят имотна в размер на общо 6400 лева – престъпление по чл. 210 ал.1 т.2 във връзка с чл. 209 ал.1 във връзка чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 14 септември 2017 г., тримата обвиняеми отишли в гр. Стамболийски, за да вземат 6 ...

» повече
02 Авг, 2016

Спипаха един от тарторите на ало-мафията

Серийният телефонен измамник Димитър Серафимов в ареста за две ужилвания в Пловдив

Един от тарторите на ало-мафията в Северна България- 47-годишният Димитър Серафимов- Келеша, бе арестуван при съвместна акция на полиция и прокуратура. Телефонният измамник е задържан заедно със сродника си Серафим Серафимов за поредни две ужилвания на старици от Пловдив. Двамата са на върховете в йерархията на голям ромски клан от плевенско, който организира измамната схема на територията на цяла България.

Братовчедите Димитър и Серафим вече са привлечени като обвиняеми, като за Келеша деянието е извършено в условията на опасен рецидив.  До момента е установено, че двамата са участвали в схема за телефонна измама на 68-годишна жена от Пловдив, като й причинили имотна вреда в размер на 2 000 ...

» повече