Подтепето

криминале

21 Дек, 2016

24-годишен мъж е обвинен в измама с фалшиво евро

Мъжът се е опитал да закупи мотор с фалшиви пари, след което е оказал съпротива при арест

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Майкъл Д., на 24 г. от гр. София, за това, че прокарал в обръщение подправени парични знаци, като знаел, че са такива и за това, че противозаконно е пречил на полицейски служители да изпълнят служебните се задължения.

През месец август 2016 г. свидетелят А.С. публикувал в интернет обява, че продава мотоциклет, марка „Ямаха R1“ за сумата от 5 000 лева. На 23 август 2016 г. обвиняемият Майкъл Д. се обадил на посочения телефон, представил се с името Данчо от Стара Загора, и обяснил, че иска да закупи мотоциклета за подарък  на брат си. Той попитал дали може да плати в евро, защото се прибирал от Италия и разполагал с такива пари в наличност. А.С. се съгласил продажната цена на мотоциклета да бъде 2 500 евро. На същата дата Майкъл Д. и продавачът се срещнали в гр. Асеновград. Там обвиняемият предал на продавача за мотоциклета 25 броя фалшиви банкноти, всяка с номинал по 100 евро и обяснил, че от шест години бил футболист в гр. Палермо, Италия. Свидетелят А.С. се опитал да го заговори на италиански език, но обв. Майкъл Д. не му отговорил.  

А.С. поискал да оформят с документи покупко-продажбата, но Майкъл Д. отвърнал, че не ги носи в себе си. Разговорът се провел пред двама други свидетели, като единия от тях отишъл до близката бензиностанция и проверил парите на специална машина, която показала, че били фалшиви. Те били по-тежки, хартията – грапава, а печатът им замазан. Бил подаден сигнал в полицията. При пристигането на двама служители на МВР, обвиняемият побягнал и оказал съпротива при опит да го задържат. След като му били поставени белезници, Майкъл продължил да се представя с различни имена, защото не носел личната си карта. Впоследствие признал как е истинското му име. 

По делото е била назначена съдебно-техническа експертиза, чието заключение сочи, че банкнотите са неистински. Нарушителят е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини