Подтепето

криминале

30 Сеп, 2017

10 души в ареста след две спецакции в Столипиново (СНИМКИ)

Полицията открила близо 140 пакетчета хероин и тон и половина безакцизен тютюн за наргиле

За две спецакции на територията на пловдивския квартал “Столипиново”, срещу наркоразпространението и  за пресичане на незаконното разпространение на акцизни стоки, проведени през седмицата, съобщават от ОД на МВР – Пловдив.

При първата операция под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив са претърсени две жилища, на двама от задържаните трима души са повдигнати обвинения и наложени 72-часови мерки за неотклонение.

Специализирана полицейска операция за предотвратяване и пресичане разпространението на наркотични вещества бе проведена вчера на територията на квартал “Столипиново” в Пловдив. Съвместните действия са осъществени от служители на Шесто РУ и колегите им от отдел “Криминална полиция”, под ръководството на окръжната прокуратура. При предприети процесуални и следствени действия в две съседни къщи на ул. “Ландос” разследващите открили общо 137 пакетчета с прахообразно съдържание. Експертна справка показала, че иззетото вещество е хероин с общо тегло  над 9,6 грама. С полицейска заповед за срок до 24 часа били задържани трима пловдивчани – 48-годишна жена и двама мъже, на 49 години, криминално проявен и осъждан, и на 26 години. По случая в Шесто РУ са образувани две бързи производства по чл. 354а, ал.1 от НК. С постановление на Окръжна прокуратура – Пловдив на жената и на по-младия мъж са повдигнати обвинения за престъпление, наложена им е 72-часова мярка за неотклонение.

При втората акция е бил конфискуван значително количество безакцизен тютюн за наргиле, предназначен за износ извън страната, са иззели служителите на реда в Пловдив. Спецакцията е проведена под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив. Спрямо седем мъже е взета 24-часова полицейска мярка за задържане.

В хода на специализирана операция за пресичане на незаконното разпространение на акцизни стоки, в  сряда служители на Трето РУ предприели претърсване в производствено помещение на ул. “Владая” в Пловдив. При процесуално-следствените действия, проведени под наблюдението на районната прокуратура, криминалистите иззели 1400 килограма контрабанден тютюн за наргиле, пакетиран и подготвен за износ извън страната. Допълнително са конфискувани 180 литра есенция за ароматизирането му и три машини – за запечатване, вакуумиране и опаковане. Като съпричастни към незаконната дейност, за срок до 24 часа са задържани седем пловдивчани на възраст между 20 и 43 години. Трима от извършителите са криминално проявени. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал.1 от НК. Работата по документирането му продължава под ръководството на прокуратурата.

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини