КриминалеНовини

Тийнейджъри задигнали пикап с безалкохолно в Пловдив

Спретнали си и гонка с полицията

Издирва се 18-годишен, криминално проявен, от с. Борино

На 9-ти януари във второ  РУ Пловдив е получено съобщение от 59 годишна жена от гр. Пловдив, за това, че в следобедните часове на деня е бил противзаконно отнет управлявания от нея автомобил „Рено Канго“,предназначено за разнос на безалкохолни напитки.

Автомобилът бил паркиран в гр. Пловдив на улица «Ясна поляна» пред номер 2, но е бил без пълно автокаско. По думите на жената в резервоара му се намирало гориво, достатъчно за изминаването му на около 300 км.

Малко след 19 часа при обход, служители на криминална полиция от Второ РУ при обход в района на р. Дерменка в парк „Отдих и култура“  открили изхвърлени пластмасови каси за безалкохолни напитки, отговарящи на описанието.

Около 20 часа автопатрул забелязал автомобила на булевард „Пещерско шосе“. Водачът и спътника му се опитали да избягат като продължили посока кръстовището на бул. „Пещерско шосе“ посока кв. Прослав. В преследването се включили екипи на специализирани полицейски сили и група «Сигма».  Автомобилът поел по черен път посока „Чадърите“ и спукал гума. От колата излезли две лица, които побягнали.

На място е задържан спътника , който е съпричастен към извършителя на деянието.

Полицията издирва 18-годишен криминално проявен от с. Борино, като заподозрян за извършено престъпление по чл. 346, ал.1, от НК. Образувано е бързо производство. Работата по случая продължава.

Снимка: btv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина