КриминалеНовини

По 10 нарушения на час засечени при специализирана полицейска операция в Хисар

108 нарушения са констатирани на територията на РУ Хисар при специализирана полицейска операция по линия „Безопасност на движението и охрана на обществения ред“

В рамките на операцията, извършена на 5 –ти януари от 11 до 23 часа, са проверени 134 лица и 131 автомобила. По Закона за движение по пътищата са констатирани 112 нарушения. Съставени са 40 броя АУАН и 33 фиша. Заснетите водачи на МПС, които са превишили максималната разрешена скорост за движение в населеното места са 26.  На  8 души са връчени електронни фишове, а на четирима са съставени фишове за нарушаване на пътни знаци и маркировка. Един акт е съставен за използване на мобилен телефон по време на управление. Без поставени обезопасителни колани са били 23-ма от проверените.

Полицейската проверка е установила 10 автомобила без документи за годишен технически преглед, а две от моторните превозни средства са били със затъмнени предни стъкла. 3 броя са съставените актове за управление без застраховка „Гражданска отговорност“. Установени са 5 технически неизправни автомобила, които след проверката са спрени от движение.

При двама от проверените водачи дрегерът е отчел употреба на алкохол до 1,2 промила, поради което са отнети регистрационните табели на управляваните от лицата автомобили.

Съставен е един акт за непокрит товар.

По време на проверките са установени 9 души, пътници в проверяваните автомобили, които са били без лични документи, за което са съставени 9 акта за административни нарушения по Закона за българските лични документи. Проверени са 16 криминално проявени лица.

Снимката е илюстративна

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина