КриминалеНовини

Полицията в Карлово с нов шеф

Главен инспектор Сълко Литов оглави Районното управление на МВР в града

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 15 ноември главен инспектор Сълко Литов поема ръководството на районното управление в Карлово.  Постът бе овакантен от главен инспектор Христо Бахлов, който се пенсионира този месец.

В понеделник новият началник бе представен пред състава от директора на ОДМВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков, в присъствието на Областния управител на Пловдивска област Здравко Димитров и Административния ръководител на Районна прокуратура – Карлово Димитрина Шекерева.

Използвайки повода на срещата, директорът припомни основните приоритети в дейността на вътрешното ведомство – противодействие на битовата престъпност и миграционния натиск, подобряване на пътнотранспортната обстановка, повишаване на административното обслужване на граждани.  В изказването си ст. комисар Илков изрази задоволство от досегашните резултати на служителите от РУ – Карлово и същевременно апелира за бъдеща висока ефективност в недопускането и разкриването на престъпления, охраната на обществения ред и оперативното обезпечаване на обслужваната територия. Препоръки към всички присъстващи отправи за колегиалност, доверие и обединение, както и за проява на инициативност и ангажираност в търсене на решения по възникнали проблеми, пряка комуникация с местните жители и тясно взаимодействие с представители на държавните институции.

Заставайки начело на колегите си гл. инспектор Литов заяви, че ще отстоява принципа на целесъобразност при ръководството, организирането, контрола и отговорността по време на работния процес. Като свое изискване той посочи необходимостта от спазване на служебната дисциплина и добрите колективни взаимоотношения.

По време на разговорите бяха обсъдени конкретни въпроси, свързани с подобряване на материално-техническата база и кадровото обезпечаване. Служителите получиха уверение от страна на директора за поетия ангажимент в най-кратък срок да стартира процедура за ремонт и благоустройство на сградата на районното управление.

Сълко Литов е роден през 1970 година в село Красново, община Хисаря. Средното си образование е завършил през 1989 г. в Техникум по оптика и електроника в гр. Панагюрище. През 2004 г. добива магистърска степен по специалност „Право“ в Бургаски свободен университет.
В системата на МВР започва работа през 1994 година като помощник-следовател в Четвърто РУ в Пловдив. В периода от 1995 г. до 1999 г. изпълнява същата длъжност в Окръжен следствен отдел – Пловдив. От 2000 г. е назначен за дознател в РУ – Карлово. През 2010 г. става началник на група „Противодействие на икономическата престъпност“ в сектор „Криминална полиция“ на РУ- Карлово, а от 2015 г. до настоящия момент оглавява и самия сектор.
Семеен, с две деца.
За постигнати високи професионални резултати по време на службата си в МВР е награждаван многократно от ръководството на областната дирекция.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина