КриминалеНовиниСъдТемида

Повече от година след разкиритието внесоха обвинителен акт срещу бащата и сина, които убиха бизнесмен в Наречен

Извършителите – Севдалин и Марин Боюклиеви стопанисвали заедно с убития общ ресторант в Нареченски бани

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителния акт срещу баща и син, убили по особено жесток начин бизнесмена Венцислав Младенов от София в курорта Нареченски бани. Убийството бе извършено на 21-ви март миналата година, но жертвата бе открита почти седмица по-късно.

Припомняме, че трупът на столичния бизнесмен Венцислав Маринов бе открит в река Чепелраска край село Косово. За жестокото убийство бяха задържани баща и син от Нареченски бани. Севдалин Боюклиев е на 47 години, а синът му Марин е на 26, като първият е бил съдружник на жертвата.

Севдалин Боюклиев стопанисвал заедно с убития общ ресторант в Нареченски бани. Венцислав Младенов обаче заподозрял, че ортаците му го крадат и тайно поставил видеокамера, чийто записи доказали съмненията му.  Ето какво се е случило в деня на убийството.

Според данните, изнесени от прокуратурата, било установено, че при възникнал скандал между двамата партньори е започнал ръкопашен бой, в който се включил и синът на съдружника.  Това се е случило около 17 часа  на 21 март 2018-а година. Севдалин и Марин успяват да приведат в безпомощно състояние Венцислав, след което го издърпват в съседно помещение, но все още е бил жив и докато единият го държи за краката, другият го довършва с няколко удара по главата, нанесени с твърд и тъп предмет, разкри  преди два дни окръжният прокурор Румен Попов. Вследствие на това са причинени три черепно-мозъчни травми и е настъпила смъртта му. Извършителите са се постарали много да прикрият следите си.

След като ги арестували и показали доказателствата, на 27 март двамата направили самопризнания и посочили къде са изхвърлили тялото.

Очаква се съдът на насрочи дата за началото на процеса. От моента на задържането им, убийците се намират в ареста.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина