КриминалеМненияНовиниПод ножа

Няма привлечен обвиняем по делото за хулиганство на селски мач в Дълго поле

Кметът на селото Тодор Танански обаче е задържан за 24 часа по Закона за МВР

При мелето е пострадал е 29-годишен пловдивчанин, който е с контузия на главата и две порезни рани на едното бедро

Все още няма привлечен обвиняем по делото за хулиганство на селски мач в Дълго поле, след който полицията арестува местния кмет Тодор Танански. В момента се извършват процесуално-следствени действия – разпит на свидетели, предстои да бъдат назначени експертизи и др., а Танански е задържан в ареста за 24 чака по Закона за МВР.

„Районна прокуратура-Пловдив наблюдава бързо производство за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс. Установено е, че на 7 октомври, след футболна среща, която се е провела на стадиона в село Дълго поле, са били извършени непристойни действия спрямо съдия на срещата, като срещу него била хвърлена пластмасова бутилка, в която имало вода, и така бил ударен по главата”, съобщават от прокуратурата.

От полицията информират, че в неделя, около 17.20 ч., на тел. 112 постъпил сигнал спречкване по време на футболна среща в село Калековец. По първоначални данни мачът бил между местния отбор и този на село Манолско Конаре и по средата на второто полувреме играчите се скарали заради отсъден гол. В защита на местен футболист дошли баща му и около двайсетина негови съседи, които носели колове и лопати. Между тях и привърженици на гостуващия отбор възникнало спречкване и настъпило сбиване. Пострадал е 29-годишен пловдивчанин, след оказана медицинска помощ е освободен за домашно лечение с контузия на главата и две порезни рани на едното бедро. За предотвратяване на конфликта се намесили делегатът на мача, ангажиран с охраната служител от частна охранителна фирма и двама полицаи от РУ – Труд. За 24 часа са задържани мъже от Калековец, на 42 и 29 г. Срещу тях е образувано досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина