КриминалеНовиниСъдТемида

Наркотрафикантът, който твърди, че пренасял билки, иска извън ареста

Мулето от бандата на Кадрито в Столипиново: Искам да ме пуснете!

43-годишният Виктор Янков, който бе заловен преди седмица с половин килограм хероин в боресатата си, доставяйки го на Къдрито в Столипинов, обжалва ареста си.

Виктор Янков (на снимката първият вляво) заяви пред Апелативен съд, че иска да го пуснат. На 30 януари той бе задържан при спецоперация заедно с 51-годишният Георги Костадинов, известен с прякора Кадрито и 40-годишният Руслан Йосифов, които вече са осъждани за подобно престъпление. Той е единственият, който жали ареста си, другите двама са отказали да направят това, стана ясно в съдебната зала. Срещу всеки от тримата е повдигнато обвинение за държане на 483,32  грама хероин – престъпление по чл. 354а, ал.1 пр.1 вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от НК.

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Пловдив, с което на 1.02.2019 г. е взета най-тежката мярка за неотклонение  „задържане под стража“ спрямо Виктор.

Според съда, от доказателствата по делото и проведените разпити на свидетели,  може да се направи обосновано предположение, че Янков е извършил престъплението, в което са обвинен.

Апелативните магистрати приеха, че липсва опасност той да се укрие, но смятат, че съществува реална опасност да извърши престъпление при мярка, различна от задържане под стража. Съдът отчете водещата роля на Виктор по транспортиране на наркотичните вещества, които са в голямо количество и на висока стойност.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина