КриминалеНовини

Задържаха мъж с 1 кг синтетична дрога в Столипиново

26-годишният криминално проявен се е опитал да избяга с мерцедеса си, но се блъснал в патрулката

Бил е друсан и без книжка

При специализирана полицейска операция на територията на пловдивския квартал „Столипиново“, служители на Шесто РУ извършили проверка на лек автомобил „Мерцедес“. Мъжът се опитал да избяга и причинил пътно- транспортно произшествие като се ударил в полицейския автомобил. Пострадали няма. При залавянето му нарушителят изхвърлил найлонов плик с кафеникаво вещество.

В хода на допълнителна проверка е претърсен жилищен адрес и два гаража, където са намерени и иззети две найлонови торби  и пликове с различно съдържание, както и 10 броя боеприпаси. Експертна справка установила, че съдържанието на найлоновите торби е синтетичен наркотик с общо тегло 1 167 гр, а мъжът е изхвърлил от колата си около 8 гр. хероин.

В хода на проверката е установено, че водачът е бил неправоспособен. Извършена му е проба с Драгчек, която е дала положителен резултат за наличие на опиати. Започнато е бързо производство за престъпление  по чл.354 а ал 1, чл  343 в , ал 1 и 343 б , ал 3 от НК, както и за осуетяване на полицейска проверка.

Предстои нарушителят да бъде привлечен като обвиняем и за незаконно притежание на боеприпаси и взривоопасни вещества. След доклад на материалите в Окръжна прокуратура Пловдив му е повдигнато обвинение и е задържан за срок до 72 часа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина