АктуалноКриминалеНовини

Задържаха лихвар раздал 6 милиона лева на 240 физически лица

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем В.П., на 48 г., за това, че при условията на продължавано престъпление, през различни периоди от време, без съответното разрешение е извършил по занятие банкови и други финансови сделки, за което се изисква такова разрешение – отпускане на кредити, като е предоставял парични заеми на обща стойност 6 000 000 лева на 240 физически лица, срещу уговорена лихва, като от тази дейност са причинени другиму значителни вреди и са получени значителни неправомерни доходи в размер на 1 000 000 лева – престъпление по чл. 252 ал.2 във вр. ал. 1 във вр. чл.26 ал. 1 от Наказателния кодекс,

и за това, че през продължителен период от време, при условията на продължавано престъпление, е извършил финансови операции с имущество – пари – 1 000 000 лева, като закупил недвижимо имущество в гр. Пловдив и гр. София, както и движимо имущество, за което е знаел към момента на придобиването му, че е придобито чрез тежко умишлено престъпление /горепосоченото/ и друго обществено деяние – престъпление по чл.253 ал.4 във вр. ал. 1 във вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият В.П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 12.07.2019 г., Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина