КриминалеНовини

Допълнителни полицейски екипи са в помощ на жителите на малките населени места в Пловдивска област

Получени са 4 сигнала, по които са предприети необходимите законови мерки. Проверени са общо 691 лица и автомобили. В 115 случаи е взето административно отношение

Сформирани 52 допълнителни екипи

По разпореждане на директора на ОД на МВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев от 12 август автопатрули на Първо и Пето районни управления и Районните управления в Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря извършват постоянни обходи в населените места на обслужваната територия и реагират незабавно при установени нарушения.

От друга страна вече сформираните мобилни екипи от служители на криминална и охранителна полиция продължават по график да се срещат с жителите и представителите на местната власт в отдалечените общини, за да се информират за актуални проблеми и приемат сигнали за престъпления. Припомняме, че по разпореждане на Гл.секретар на МВР, през 2017-2018 г. екипи от областните дирекции в страната започнаха по график да посещават малки села за срещи с хората и кметовете. Целта е да се засили полицейското присъствие и решават (консултиране при възможност на място) актуални проблеми на населеното място, свързани с безопасността на движението, престъпленията, нарушенията на обществения ред, измами, домашно насилие и други. По-активното полицейско присъствие в малките населени места в Пловдивска област е сред водещите приоритети на ръководството на дирекцията на МВР, като мярка за противодействие на конвенционалната престъпност.

Новосъздадената организация има за цел да се  разшири обхватът на посещаваните населени места от полицейски служители и да гарантира сигурността на хората и безопасността на движението в областта. В първоначалния й етап, от 12 до 19 август, са сформирани 52 допълнителни екипи на посочените районни управления, които са посетили общо 119 населени места. Проведени са 104 срещи с кметове или кметски наместници и 288 – с жители. Получени са 4 сигнала, по които са предприети необходимите законови мерки. Проверени са общо 691 лица и автомобили. В 115 случаи е взето административно отношение. Образувани са две досъдебни производства. С полицейски заповеди са били задържани двама души.

Снимка: архив

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина