ИзбориНовини

Министър Каракачанов: Още с влизането в Пловдив чувам спекулации, „че ако не е нашият кмет, Пловдив няма да има пари“

Компромис е възможен, ако Скопие спре с глупостите, коментира той Северно  Македонския въпрос  

Ако играта е честна, победителят е ясен и той се казва Славчо Атанасов, заяви партийният лидер на ВМРО

Таня Грозданова

Още с влизането чувам спекулации „ако не е нашият кмет, Пловдив няма да има пари“. Аз какво да отговоря? Ако не е нашата коалиция пък, следователно няма да има и бюджет? Съветвам пловдивчани да не се връзват на подобни евтини номера. Това заяви в Пловдив военният министър Красимир Каракачанов, който е в града за въздушния показ по повод Празника на ВВС. Той използва възможността да посети шатрата на кандидата за кмет на патриотите Славчо Атанасов, за да го подкрепи, както и кандидатите за районни кметове.

„Пловдив е вторият по големина град в страната и никой няма да си позволи да го ощетява, защото кметът не е наш или ваш… Надявам се само да е предизборно мислене, а не някой да го прави реално. Ако играта е честна, победителят е известен и той се казва Славчо Атанасов“, отсече Каракачанов.

По думите му, няма нужда да прави презентация на Славчо Атанасов и добави, че той ще е енергичен и народен кмет, който не си прави идеологии и е близко до хората.

После подари на Атанасов своя книга за Тодор Александров, чийто паметник в район „Южен“ беше открит през септември, при последното му идване в града.

„Сега, по време на кампанията ще има време да чете, после, като стане кмет, ще има много работа. Защото, откакто осем години управляват други хора, той ще има сега много неща да наваксва“, добави вицепремиерът. „Книгата е за Тодор Александров, подобна на биография. Би била полезна на историците в Македония, които още не са разбрали, че историята ни е обща“, посочи Красимир Каракачанов.

Той заяви още веднъж подкрепата си за Славчо Атанасов, за шестимата районни кметове и за листата на патриотичната коалиция в Пловдив. „Успех на всички! Както виждате, това са млади хора, грамотни, можещи. Аз съм убеден, че ако играта е честна, победителят е известен – казва се Славчо Атанасов“, заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО.

Вицепремиерът и министър на отбраната коментира събирането днес в Брюксел на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС. Припомняме, че срещата на върха е изключително важна за бъдещето на обединена Европа, тъй като основните теми в дневния ред са Brexit и европейската перспектива за Северна Македония и Албания. Днес стана ясно, че Франция е против започването на преговори за членство в ЕС със Северна Македония.

Това показва само колко съм бил прав, като предлагах твърда, категорична позиция. Не може с шикалкавене и скопски номера да влизаш в ЕС.Ние сме готови на компромиси, ако те спрат да се занимават с глупости. Спрат да фалшифицират историята, спрат с антибългарската политика и спрат да тормозят хората, които се наричат българи в Македония,“ подчерта Красимир Каракачанов.

Предишните два дни се проведе поредното заседание на съвместната комисия по историческите и образователните въпроси между България и Северна Македония.

От мои източници знам, че резултатите са били нулеви, макар че комисията щое не се е върнала, добави Каракачанов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина