ИзбориНовини

АБВ и БСП заедно на избори в община Родопи

Партиите издигат Павел Михайлов  за общ кандидат за кмет

Владимир Маринов ще бъде водач на общата листа за съветници в сателитната община  

Двете политически сили стигнаха до консенсус след близо едномесечни разговори за общото управления на най-голямата селска община в област Пловдив. Това обяви на пресконференция Владимир Маринов,  заместник-председател на  ПП АВБ и областен лидер на партията.

Владимир Маринов ще бъде водач на общата листа за общински съветници в община Родопи.

„Ние си стиснахме ръцете, като коалиция БСП –АБВ. Коалицията като свое първо решение определи кандидатът за  кмет на  община Родопи и това е Павел Михайлов. Изключително щастлив съм да видя , че можем да разговаряме с БСП като равен с равен, че на нас се гледа изключително сериозно и съм убеден в крайния резултат. А той е да поставим началото на отстраняването  от управлението на ГЕРБ  на първо място в община Родопи, впоследствие и в множество общини в страната, защото срастването между ГЕРБ държава – община в  последните години достигна своя пик и нещата трябва да бъдат поставени на друга основа” , заяви Владимир Маринов.

Нищо положително не се случва в общината,  откакто управлява ГЕРБ, каза кандидатът за кмет от коалиция „БСП –АБВ” Павел Михайлов.

„Целта ни е да спрем тандема Пламен Спасов –Таня Бочукова! Виждаме деградация, разрушени улици и тротоари, а в общината не е влязал нито лев по европейски програми.” Михайлов е втори мандат общински съветник от БСП в община Родопи.  „За времето на управление на ГЕРБ в общината бяха продадени много общински имоти на безценица.”  Не е ясно и какво е финансовото състояние  на самата Община. Въпросът се е задавал постоянно, но кметът Пламен Спасов така и не оповестил публично.

В  момента се водят разговори между двете формации на национално ниво за общо явяване на изборите в цялата страна, включително и в областните центрове като София, Пловдив, Варна и Бургас. На места съвместното явяване на двете формации вероятно ще бъде невъзможно заради прекалено големи различния, затова е взето решение да не се оказва натист на местните структури и те сами  да решат ще водят преговори помежду си, обясни заместник- председателят на ПП АБВ Владимир Маринов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина