Бивш министър на финансите написа книга

Актуално Гласове Култура Новини Политика

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив
Под Тепето

„Прекършен живот“ на Муравей Радев разказва за „живота“ в комунистическите лагери

Авторът призова пловдивчани да подкрепят събирателния образ на българската десница на местния вот

Бившият финансов министър Муравей Радев призова на местния вот пловдивчани да подкрепят дясната коалиция на ГЕРБ – събирателен образ на българската десница. Той направи това снощи по време на представянето на книгата си „Прекършен живот“, която разказва за трудностите, през които е минал баща му Георги по време на 10-годишния си престой в комунистическите лагери, 5 от тях – в Белене.

Гости на премиерата в препълнената зала на Историческия музей в Пловдив бяха председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова, кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Централен“ Георги Стаменов, кандидатите за общински съветници Иглика Казанджиева, Фиданка Кацарова, Тони Каменова, Мария Ненчева, Мирослав Тенев и много пловдивчани. Менда Стоянова предаде специалните поздрави на кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров, който не можа да присъства заради предварително поет ангажимент – участие в телевизионно предаване.

 „Хората са били хвърляни в лагерите, защото не са страдали достатъчно за кончината на Сталин. На много от тях са им измръзнали крайниците и са били ампутирани. Тази съдба е сполетяла племенника на Пейо Яворов, който е загубил и двата си крака до коленете“, каза бившият финансов министър.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова адмирира Муравей Радев за книгата и го призова да не спира да пише, за да е наясно младото поколение с този период и никога комунистите да не се връщат отново в управлението.

„Нека тази книга не е последната, за да може днешната генерация да знае историята ни и да оцени свободата, с която разполага“, отбеляза Стоянова.

Муравей Радев призна, че е жив свидетел на много ключови събития и би могъл да ги събере в мемоари .

Той бе категоричен, че е в сферата на фантастиката кмет от БСП да спечели Пловдив.

„Пловдивчани са културни, интелигентни хора и истински десни демократи. Това е причината в продължение на 30 години градът на тепетата да не е бил управляван от червен Общински съвет. Единствената възможност е един от кандидатите да се опита да върне БСП на власт по друг начин, както го направи преди два мандата“, обяви Радев.

„Много работа имаме да вършим и затова десните партии трябва да сме заедно, за да се осъществи мечтата на баща ми – един ден да видим България национално мощна и социално силна държава“, заключи Муравей Радев.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.