Ремонтират ударно Ядрото в Капана

Градът

До края на месец май сцената трябва да е готова

Започна дългоочакваният ремонт на сцената в квартал Капана, наричана Ядрото. Ударна бригада премахна още в понеделник изгнилите дъски. Във вторник бяха отстранени металните заграждения отзад, а по-късно дойдоха багерите и унищожиха зида около повдигнатото пространство, на които имаше интересни арт мозайки от камъни и парчета фаянс.

Успоредно с ремонта на сцената, започна и саниране на калкана на съседния хотел. Случайно е съвпадението, казаха работниците, пред репортер на Под тепето.

Заради навлизането на машините в обекта е бил премахнат един от кривите клони на смокинята, който растеше по протежение на сцената и бе стигнал до средата ѝ.

Припомняме, че плановете на общината са там да стартират редовни уикенд концерти.  

„Най – общо казано ще бъде сцена на открито със съответните възможности за тенти отгоре, като вали дъжд,“ разказа кметът Иван Тотев още в средата на месец март. По думите му, до края на май – началото на месец юни ремонтът трябва да е приключил.

„Тогава стартираме по общинска програма всеки петък и събота там да има жива музика от 21 до 22 часа и това да продължава до края на октомври. Ако има интерес може да го увеличим,“ допълни кметът.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.