ОП “Градини и паркове“: Не сме рязали чинари по бул.“Руски“

Градът

Оглед на общинските озеленители показал, че дърветата ще се възстановят

Видът на грозно орязаните големи чинари на булевард Руски предизвика вълна от негативни реакции сред пловдивчани. Сигналът за отсечените през средата дървета дойде в почивната неделя. На снимките ясно се вижда как два от близо стогодишните чинари по булеварда, които се намират в алеята по средата близо до кръстовището с "Гладстон", са отрязани до средата, а наоколо се валят отрязани трупи.

Пред Под тепето от Общинското предприятие „Градини и паркове“ заявиха, че техни служители не са извършвали никаква сеч по булевард Руски. Според информация, подадена от общинските озеленители, чинарите са отсечени от Пожарната и то по спешност, тъй като са били създавали опасност от нанасяне на щети на сградите в близост. Окастрянето е с цел да се намали тежестта им и да се предотвратят аварии, спрямо сградите, обясниха от ОП-то.

Оглед на общинските озеленители показал, че дърветата ще се възстановят, коментираха от „Градини и паркове“.  

Репортер на Под тепето веднага се свърза с говорителя на пожарната за потвърждение на информацията.

Очакваме официален отговор от там във втроник.

Споделете ни във:

5 коментара

  1. Е не…. Нема такава държава…. Сега прехвърли ха топката… Пожарната реже само в краен случай при бедствия и аварии, а не превантивно. Има ли преписка по случая?

  2. Ок бе…. Зелените де са???
    Има ли становище по въпроса….. Как е застрашен живота на гражданите?
    Има много по опасни дървета в Пловдив!!! Що не ги режат?
    Примери бол!

  3. Njama li svideteli i ochevidzi???? Tam naokolo zhivejat dostatachno grazhdani! V nedelni dni se razhat darveta, unishtozhavat se skladove, prez pochivnite dni njakoi mnogo usardno rabotjat za novata vizija na Plovdiv… Kade e prokuraturata?????

  4. Всички ревнаха – пожарната режела превантивно! А ако голям клон беше паднал и убил хора, смачкал автомобил? Познайте какво щяха да напишат в коментарите. Може би дори същите тези хора тук. Дърветата не са сто годишни – Руски е залесяван поне три пъти от Освобождението насам. Чинар на сто години е много голяма опасност – той е крехък и се чупи лесно под тежестта си. Ама кой да знае – веднага „негодници и лъжци“, щото най-лесно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.