Нова организация на движението при Понеделник пазара към Стария град и центъра

Градът

Бариери, подвижни колчета и еднопосочни улици са залегнали в промените

Промените на движението около Понеделник пазара, Голямата базилика и допълнения към режима за автомоблили в архитектурно-историческия резерват Старинен Пловдив ще обсъди днес Експертният съвет по устройство на територията към общината.

Плановете се да се отвори нова пътна връзка към Центъра. За целта тупикът ул. "Света гора", който преминава покрай хотела на Кирил Рашков ще бъде отворена за еднопосочно движение, обяви кметът Иван Тотев. Въпросната улица да бъде отворена за движение откъм "Иван Перпелиев", която ще изпълнява ролята на премахнатото ухо към Тунела -Юг заради разкопките по разкриването и експонирането на Голямата раннохристиянска базилика.

Предвижда се да се въведе еднопосочно движение и по ул. "Петко Рачов Славейков" за Стария град. Колите ще влизат през бариера като на пункта на ул.“Съборна“ и ще могат да се движат към Източната порта. На входа  ще има служители на Общината, разположени на Понеделник пазара. Изходът в района на Източната порта ще се  контролира с камери и с прибиращо се автоматично антипаркинг колче.

Управата на града смята, че по този начин ще разтовари движението и паркирането в източната част на Стария Пловдив. Всички живущи ще получат право на достъп със съответните документи, заяви кметът Иван Тотев.

Тази сряда на заседанието трябва да бъде приет и ремонтирания обект ул."Отец Паисий", както и новата организация на движение там.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.