ГрадътЖивотЗабавлениеЗдравеНовиниПУЛС

Цигуларят Ренцо Ставрев изненада хлапетата в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“

Коледно тържество за децата в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ ,,Свети Георги“ за поредна година организира сдружение „Образование и здраве“. Учителите, които ежедневно помагат с уроците на малките пациенти, се погрижиха и тази година Дядо Коледа да донесе подаръци и усмивки на всички деца.

Тържеството започна с музикален поздрав от Ренцо Ставрев – талантливият 13-годишен цигулар, който на 12 декември участва в Благотворителния коледен концерт за набиране на средства за дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“, която помага на Клиниката по педиатрия, Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология да се преместят от своите стари и рушащи се сгради в нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс.

Освен с музиката си Ренцо зарадва лекуващите се в клиниката малчугани и с подаръци – той и семейството им донесоха настолни игри и други изненади.

Празникът продължи с игри, танци и още музика. За празничното настроение на децата се погрижиха и аниматорите от „Слон Балон“, осигурени от фирма ,,НИГАЛ“ ЕООД. А накрая пристигна самият Дядо Коледа с пълен чувал с подаръци. В ролята на неговите верни помощници влязоха студентите от 2-ри курс на специалност ,,Акушерка“ в Медицински университет – Пловдив, които раздадоха на децата коледни лакомства. За да почувстват празника и тези малки пациенти, които не успяха да присъстват на тържеството, Дядо Коледа и неговите асистенти им занесоха подаръци лично в болничните стаи.

Екипът на сдружение „Образование и здраве“ изказва своята благодарност на всички дарители, които направиха този празник възможен.

В навечерието на светлите коледни празници сдружението организира и Благотворителен коледен базар. Той ще се проведе от 20 декември (петък) до 22 декември (неделя) в МОЛ Пловдив, етаж 3, срещу касите на киното.

Средствата от базара ще бъдат използвани, за да продължат образователните и занимателни дейности с децата от Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“. На щанда на базара ще откриете красиви ръчно изработени сувенири, картички, свещи, календари, книгоразделители, свещници, албуми и много други стилни коледни екорации.

Всеки който иска да подкрепи работата на сдружението, може да направи дарение по банков път:

Банка: УниКредит Булбанк

IBAN: BG80 UNCR 7000 1523 0456 82

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Сдружение ,,Образование и здраве“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина