ГрадътКултураНовини

Обявиха събирането на творби за IX-тия национален конкурс за поезия „Добромир Тонев”

Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, със съдействието на ИК „Хермес“, ПУ „П. Хилендарски“, г-жа Тони Симидчиева и с любезното домакинство на Културен център „Тракарт“, Пловдив обявяват IX-ти  НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „ДОБРОМИР ТОНЕВ“ за автори до 45-годишна възраст.

Конкурсът за поезия „Добромир Тонев“ е анонимен, темата – свободна. Всеки участник може да представи от едно до три свои стихотворения. Кандидатства се само с творби, които не са публикувани в печатни или интернет издания към момента на обявяването на конкурса, и с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси.

Желаещите трябва да изпратят творбите си до 16 септември 2019 г., понеделник, включително, на адрес: Пловдив 4000, пл. „Стефан Стамболов“ № 1, Община Пловдив, Дирекция „Култура и културно наследство“ за Конкурса за поезия „Добромир Тонев“. (Валидна е датата на пощенското клеймо върху плика.)

Творбите трябва да бъдат поставени в голям пощенски плик, който да съдържа съответно:

стихотворенията (неподписани), отпечатани в три екземпляра; по-малък, ненадписан, запечатан плик с личните данни на участника: трите имена, ЕГН, л.к. №, дата и място на издаване, постоянен адрес и адрес за кореспонденция, имейл и телефон за връзка, кратка биография, както и заглавията на стихотворенията, с които участва. Ако някои от творбите са неозаглавени, вместо заглавието се вписва първия ред на произведението.

Представените творби, както и данните от малкия плик, задължително трябва да бъдат написани на компютър. Кандидатите, които не са спазили горните условия, няма да бъдат допуснати до участие.

Наградният фонд, осигурен от община Пловдив и партньори, е както следва:

От Община Пловдив:

  • Първа награда – 600 лв. и грамота
  • Втора награда – 400 лв.  и грамота
  • Трета награда –  200 лв. и грамота

Специални награди от партньори:

  • Парична награда за поет-студент – 200 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П.  Хилендарски“. Наградата ще бъде връчена от зам.- декана на факултета.
  • Специална награда за млад поет –  300 лв., осигурена от Радио Пловдив;
  • Вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина