Градът

5000 подписаха онлайн петиция в защита на лекаря, обвинен в убийство

След като от прокуратурата съобщиха, че са повдигнали обвинения на задържания за убийство рентгенолог Иван Димитров, Пловдив се обедини в негова защита. Десетки призоваха приятелите си в социалните мрежи да защитят лекаря. В интернет пространството започна да се разпространява и петиция, озаглавена "Да подкрепим пловдивски лекар за убийството на Жоро Плъха (който има 9 присъди за кражби)". За отрицателно време тя събра почти 5000 подписа.

Текстът на петицията гласи: "Иван Димитров е пловдивски лекар който е заподозрян за убийството на Жоро Джевизов – Плъха, който бе открит застрелян. След разпити на няколко лица от района, криминалистите са стигнали до евентуалния извършител. Според източници на сайта, докторът си е признал и е заявил, че е станало при опит да защити собствеността си.

Джевизов е влязъл в къщата на лекаря заедно със свой съучастник. Собственикът ги е чул и излязъл да види какво става, тъй като в съседните стаи спели съпругата и децата му. Тогава Плъха го нападнал с нож. Другият крадец побягнал, а лекарят стрелял няколко пъти. Бандитът е издъхна навън от рана в гърдите.

Заподозреният лекар работи на висока позиция в една от големите унивеситетски болници. Приятелите му го описват като емоционален, но много възпитан мъж. Тренирал редовно и бил в моного добра физическа форма.  

Крадецът, известен с прозвището Плъха, е стар познайник на полицията. Основната версия на полицията, че някой е засякъл крадеца на местопрестъплението и го е застрелял, най- вероятно ще се  окаже резонна. До трупа на Джевизов е открит нож, който е негов."

Пловдивчани се обединиха и в групи във фейсбук, където обсъждат как могат да помогнат на обвинения лекар. Тази сутрин приятели, граждани и колеги на Иван Димитров се събраха на протест пред сградата на полицията в Пловдив, настоявайки за законодателни промени. Планиран е още един протест утре пред Второ РПУ.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина