ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Японски ученици направиха демонстрации по айкидо и Кендама в кметството

Децата от Окаяма разказаха за японския фолклорен герой Момотаро

Учениците от Окаяма направиха кратко представление, в което разказаха за техния град, за  съвременното бойно изкуство – айкидо, за играта „Кендама“ и за японския фолклорен герой Момотаро в заседателната зала на общината днес.  Те бяха посрещнати в кметството от Иван Тотев и Стефан Стоянов. Японският град извършва културно-образователен обмен на деца с всички побратимени негови градове, какъвто е и Пловдив. Градът под тепетата участва в процеса за трета поредна година, като през настоящата 2019г.  ученици от ЕГ „Иван Вазов“ посрещат деца от Япония. Разказът за Момотаро не бе случаен. Скулптура този герой може да се види в Цар-Симеоновата градина, подарена на Пловдив през 1992 година по случай 20 години от побратимяването на двата града.

„Радвам се да посрещна ученици от побратимения град Окаяма. Намираме се толкова далече един от друг, а сме толкова близки“, сподели кметът Иван Тотев. Той припомни, че през 2012г.  двата града са чествали 40 години от побратимяването си, като в Пловдив е пристигнала 40-членна делегация, начело с кмета.

С културно-образователния обмен между Пловдив и Окаяма се цели както български деца да научат повече за азиатската култура, така и японските ученици да се докоснат до нашите обичаи и традиции.

По време на 7-дневната си визита децата от Япония ще посетят Римския стадион, Стария град, творческия квартал „Капана“, музеи, Младежкия център, фолклорния фестивал, както и ще направят кратка екскурзия на забележителности извън града.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина