Вкусът на градаГрадътЗабавлениеНовини

Чистата храна е водеща тема на изложбата „Фудтех 2020“

Чистата храна е основна тема на Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех 2020“. Производството на продукти при най-стриктна селекция и контрол ще бъде представено както в технологичната зона, така и в уникалния Град на виното и деликатесите от 19 до 23 февруари в Международен панаир Пловдив.

Компаниите, предлагащи машини и  оборудване за хранителната индустрия, са повече в сравнение с миналата година. Тяхното по-силно присъствие се обяснява с факта, че в отрасъла се извършват големи промени заради повишените  изисквания за качество и безопасност на храните.

Този обрат се вижда и в асортимента от готови продукти, които се презентират  на изложбата. Те задължително са натурални и екологично чисти.

Един от най-големите български производители на млечни продукти, показва  специалитети, които са новост за нашия пазар и се правят по орианталски рецепти. Това са три вида лабне, наподобяващо крема сирене – натурално, от краве мляко с червен пипер и от козе мляко с джоджен, млечни конци по технологията за моцарела и каймак.

Освен тях посетителите ще опитат сирене, кашкавал, извара и кисело мляко от други водещи компании, които използват натурални съставки и избягват вредни добавки.  Разнообразен е също асортиментът от месни специалитети, като при тях се залага основно на традиционни рецепти.

Една от атракциите на изложбата ще са демонстрациите за приготвяне на масло от черен кимион, наричан „благословеното семе, което лекува всички болести“. Заради  уникалните  лечебни свойства  растението  е известно и като „черното злато на фараоните“, а днес е моден хит в диетологията.

Сок от полинезийския плод нони, който притежава антивирусни свойства, и естествен аспирин от бяла върба предлага вносител на над сто вида хранителни добавки.  Новост  са и изключително  чистите минерални и деминерализирани води, преминаващи през 14-степенна система за  качество.

Гурме деликатеси от световни марки  съдържа колекцията на друга компания. Тя представя  три чуждестранни бранда за висококачествени  биохрани. Ценителите ще видят варива и подправки, зеленчукови консерви, направени „по бабина рецепта“ с модерни технологии, и най-доброто от гръцката кухня – зехтин,  сушени домати и патладжани, маслинова паста.

Гурме ориз за висша кулинария е една от изненадите на „Фудтех“, както и оризът с трюфели, съдържащ шест пъти повече антиоксиданти от обикновения. Предлага се и ориз за диети..

Ще бъде презентирана и богата гама от сладкарски изделия, като  бъбъл гофрети и сладкиши. Сред новостите са печени ябълки с канела в маслено тесто, десерти с ядки и сушени плодове без захар, протеинови барчета.

Ще бъдат организирани  два фермерски пазара с изделия  от българската кулинарна традиция.  В Града на виното и деликатесите са разположени също изкушаващите колекции на участници в изложбите „Винария“ и „Вкусове от Италия“.

26-ото издание на „Фудтех“ е по-силно от предишните със своята ориентация към върховите технологии и към чистите храни, с присъствието  на повече сегменти от отрасъла. Така специалистите и ценителите  ще имат възможност да се запознаят с най-новите тенденции.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина