ГрадътНовини

Хиляди дадоха старт на велосезона в Тракия (СНИМКИ)

Броят на участниците се увеличава всяка година, отбелязват организаторите

Над 1300 участници от всички възрасти се включиха в организираната за осма поредна година инициатива за старт на велосезона в ЖР Тракия. Инициативата на кмета на „Тракия” Костадин Димитров става все по-популярна и тази година площадът пред кметството не успя да побере всички желаещи да участват. По традиция Димитров застана начело на шествието, което потегли от велоалеята на бул. „Освобождение” и премина по 3-километрово трасе по новата мрежа за велосипедисти.

Финалът бе в парк „Лаута”, където бе организиран истински празник с много музика и награди. На късметлиите в томболата бяха раздадени 10 велосипеда, един велоергометър, 100 ранички и много други подаръци.

„Всяка година се увеличава броят на нашите съграждани, които използват велосипеда като алтернативен и екологичен транспорт. Това е благодарение на изградената от Община Пловдив велоалейна мрежа и добра инфраструктура в града”, подчерта кметът на район „Тракия” Костадин Димитров и пожела безавариен сезон на колоездачите. Той благодари за подкрепата на председателя на сдружение „Велосити” Агоп Дадикодзян,  партньорите и спомоществувателите.

Денят в обновения парк „Лаута” продължи с анимация за децата,  игри с велосипеди, тротинетки и ролери, отборни високоскоростни състезания с велосипеди и други празнични инициативи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина