ГрадътЖивотЗабавлениеНовиниСпортСпортен Пловдив

Футболът- спорт и за момичета в Пловдив

Млади дами ритат в дамския ФК Лион, утре излизат на първия си турнир

Футболът е спорт и за момичета. Това доказва женският футболен отбор ФК ЛИОН Пловдив. Клубът е създаден през август 2017 година, като стартират с едва 13-14 деца на възраст от 2007 до 2009 година. Днес той може да се похвали, че тренира и развива над 75 деца в 6 възрастови групи – набори 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012/13, както и отбор момичета.

Идеята за женски футболен отбор е предложена и осъществена от главния треньор в клуба Иван Кунчев. Под неговото ръководство момичета се готвят упорито и очакват с нетърпение новите предизвикателства, които ще стартират още тази събота, когато ще се състои официалният им дебют. Предстои им за първи път да вземат участие в официален турнир за девойки до 13г, организран от АФЛ, под ръководството на БФС.

„Отворихме нова страница в клубната ни история. Официално имаме записан за участие в серията турнири по футбол за момичета възраст „U13″, първият отбор – ФК Лион Пловдив- МОМИЧЕТА, който започва участието си в националните турнири за момичета от сезон пролет 2020г.“ – сподели треньорът Кунчев. От клуба пожелаха на момичетата: „Смело дерзайте и сбъдвайте мечтите си! С малки и сигурни стъпки, покорявайте високи върхове по пътя на успеха! Ние сме с Вас и винаги ще Ви подкрепяме!“. Турнирът е утре от 10 ч. в спортна зала Оптимум.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина