ГрадътЗдравеИзпод тепетоМненияНовиниПУЛС

Фотоизложба „Добрата дума лекува“ гостува на УМБАЛ „Свети Георги“ до края на март

Експозицията е организирана от БЛС и е част от Националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева

Фотоизложбата „Добрата дума лекува“, организирана от Българския лекарски съюз, бе открита днес, 21 февруари, в диагностично-консултативния сектор на База 2 на УМБАЛ „Свети Георги“ – Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ №66. Официалния старт дадоха председателят на БЛС д-р Иван Маджаров и зам.-директорът по лечебната дейност в База 2 доц. д-р Марин Атанасов.

Експозицията е част от поредица изложби на Националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева и съдържа фотографии, придружени с лични истории на пациенти, които разказват за доброто и за получените лекарски грижи.

„Наша амбиция е да превърнем тази инициатива в традиция всяка година в лечебните заведение в цялата страна. Сигурен съм, че има много пациенти, доволни от УМБАЛ „Свети Георги“, каза при откриването на изложбата д-р Маджаров

„Благодарни сме на ръководството на БЛС за възможността болницата да е домакин на изложбата. Това е една добра инициатива в полза на здравеопазването. Наистина добрата дума лекува, не само лекарствата и скалпела, особено добрата дума на пациента“, каза доц. Атанасов.

На откриването бяха поканени лекари и пациенти от Пловдив, които са част от вълнуващите истории, включени изложбата. Един от тях е д-р Костадин Влахов, хирург от Втора клиника по хирургия. Снимка с него е предоставила негова пациентка от Асеновград.

Фотоизложбата ще гостува на УМБАЛ „Свети Георги“ до края на месец март. За първи път тя е показвана в Народното събрание през декември 2019 г., а УМБАЛ „Свети Георги“ е първата болница-домакин на „Добрата дума лекува“.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина