ГрадътНовини

Флашмоб #ПредайНататък запознава с човешките права

Познаваме ли човешките права? А умеем ли да ги защитаваме? Каква е стойността им днес? Това са въпросите, които задават организаторите на флашмоба #ПредайНататък, който ще се случи в 16 часа днес пред Дома на културата „Борис Христов“.

Чрез него ще бъдат предадени различни послания, засягащи равноправието, свободата и недискриминацията. Всеки, който се вълнува от тези и подобни въпроси и вярва, че опазването на изконните човешки права е в ръцете на всеки един от нас, може да се включи. Не е нужна предварителна подготовка и няма възрастови ограничения.

Събитието е част от Кампания „#НовитеБудител(к)и: Предай нататък“, която се реализира от Асоциация „Голям брат Голяма сестра – България“ в партньорство с Български фонд за жените / Bulgarian Fund for Women и с подкрепата на Civitates – инициатива за филантропия, демокрация и солидарност в Европа. Кампанията обединява в неформална коалиция 12 неправителствени организации и медии от 7 града в България и цели да популяризира общочовешките и демократични ценности, приноса на фондациите, асоциациите и сдруженията за опазването на достойнството и правата на човека на различните групи в обществото и да обърне внимание на новите предизвикателства и свиващото се пространство за гражданското общество.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина