ГрадътКултураНовини

Филм за Павароти и “Славни времена” закриват основната програма на Киномания днес

Новите филми на Педро Алмодовар, Андрей Кончаловски и Ксавие Долан с прожекции през декември

Основната програма на Киномания в Пловдив завършва днес. От 18:30 часа можете да гледате документалния филм “Павароти”. Дал шанс на операта да живее и извън сцената, той вдъхна трогателна дълбочина на всяка нота, която изпя. Син на пекар от северния италиански град Модена, кариерата на „тенорът на века” Лучано Павароти се развива бавно и стабилно. Не на последно място и заради неговата очарователна и витална личност, както и заради неутолимата му жажда за живот, певецът се превърна във вероятно най-великата поп звезда на класическата музика. След като направи филм за „Бийтълс”, режисьорът Рон Хауърд отново изследва музикална икона и митовете около нея. Снимки от лични архиви, видео и концертни записи ни водят на затрогващо пътуване из изключителната кариера на Павароти.

В 20:45 часа е началото на френския филм “Славни времена”. Тази сложно замислена комедия на Никола Бедо умно се надсмива над актуалните ни технологични обсесии и отдава почит на първичното ни желание да изживеем отново най-славните си години. Виктор е карикатурист, прехвърлил 60-те. След като губи работата си в изданието, за което работи, на Виктор му остава само вечно сърдитата му съпруга Мариан. Копнеещ да избяга от настоящето, Виктор се възползва от възможност да се върне в миналото – или поне в негова симулация. Той наема компанията „Пътниците във времето”, която го връща в деня на първата му среща с Мариан. Всичко изглежда като една прекрасна мечта. Но какво се случва когато дойде време за събуждане?

След края на основната програма на Киномания, фестивалът ще има и три допълнителни прожекции. На 1.12 /неделя/ от 19:00 ч ще има извънредна прожекция на филма „Матиас и Максим“ на Ксавие Долан.

На 7 декември от 18:30 часа ще бъде излъчен новият филм на Педро Алмодовар “Болка и величие”.

А на 8 декември, отново от 18:30 часа, ще можете да видите новия филм на Андрей Кончаловски – “Грехът на Микеланджело”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина