ГрадътКултураНовини

Търсят силните страни на Столипиново чрез артистични проекти

Фабрика за идеи дава шанс на артисти чрез 3 творби за по 750 лв да покажат позитивното от квартала

Социално ангажирани творби и инициативи, свързани със силните страни на Стилипиново, търси сдружение „Фабрика за идеи“. Артистичното предизвикателство се провежда за втора поредна година. В него могат да участват артисти, в най-широкия смисъл.

Всички могат да кандидатстват с предложенията си до 30 юни 2019 онлайн. Излагането на творбите (инициативите, изложбите, събитията, пърформансите и др. в зависмост от идеята) ще е от 11 до 14 Юли 2019 в избрано от артиста място в Пловдив. Всяка от творбите ще получи 750 лв и комуникационна подкрепа за популяризирането си.

Темата и посланието са съвсем семпли и всеобхватни: „Допълни разказа за Столипиново. Разкажи и покажи силните страни на квартала чрез изкуство.“

Тази година с предимство са инициативи от хора, които имат вече натрупан теренен опит от квартала и имат по-реалистична представа за нуждите и позитивните му страни.

Артистичните намеси могат да бъдат осъществени или в централни части на Пловдив, или в по-отдалечени квартали. Не е нужно да бъдат в самия кв. Столипиново, но е нужно да отразяват негови позитивни и силни страни – съответно такива умения и качества на жителите му. Това предполага предварителна теренна работа в квартала.

*

Проектът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина