ГрадътКултураНовини

Теодосий Спасов ще свири на тромпет в Античен театър Пловдив

Теодосий Спасов ще свири на тромпет по време на концерта на международната джаз формация Western Balkans Band BG на 1 юни в Античен театър.

Виртуозният музикант ще стъпи на сцената заедно с още петима уникални музиканти от Балканите, а с тромпет ще озвучи най-новата пиеса на вокала на групата Йелена Йовович – Heart beats. Заедно с останалите петима музиканти от Western Balkans Band BG – Влатко Стефановски, кирара и вокал (Северна Македония), Васил Хаджиманов, клавиши (Сърбия), Амар Чешляр, барабани (Босна и Херцеговина), Йелена Йовович, вокал – Черна гора и Дритан Хекурани, бас китара (Албания) ще изпълнят авторски пиеси, в които вплитат мотиви от живия балкански фолклор в джаз и фюжън интерпретации. Техният подход на смесване на стилове ще разкрие по оригинален начин виталността, емоционалния заряд и магията на балканската музика.

Специално за концерта в Пловдив най-младия музикант от Western Balkans Band BG – бас китаристът от Албания Дритан Хекурани е написал пиеса, която ще прозвучи за първи път от сцената на Античния театър.

Концертът е част от Пловдив 2019 – Европейска столица на културата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина