ГрадътКултураНовини

Соня Станкова показа лицата на Пловдив

По интересен начин пловдивският фотограф Соня Станкова представи своята изложба „Лицата на Пловдив“. Прекрасните снимки бяха показани на екран на входа на сградата на кметството на „Западен“. Изложбата е част от културния календар на района.

„Аз съм свързана силно с район „Западен“, учила съм в СУ „Свети Свети Кирил и Методий“, живяла съм тук, имала съм ателие, а и няколко пъти съм правила изложби в залата в кметството. „Лицата на Пловдив“ е проект, който стартирах още при кандидатурата на Пловдив през 2014-та година. Тогава портретите бяха 500, като сега включих и 50 пейзажа от града, снимани през този период“, заяви пред събралите се хора фотографът Соня Станкова.

Тя уточни, че тази изложба е по-различна от представената на кулата в центъра на града при откриването на Европейска столица на културата на 12 януари.

„Фотографията е документ за времето и портретите, които съм правила, аз съм ги направила така, че градът да присъства в тези портрети. Това е документ за хората, които са живели в този период, за това как е изглеждал градът, как сме изглеждали всички ние“, допълни известният фотограф. Изложбата ще бъде предоставена на пловдивския архив и на Регионалния исторически музей.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина