ГрадътКултураНовини

Светлината е главен герой в лятната изложба по проекта „Път на младите”

Лятната изложба от проекта „Път на младите – II “ на културен център „ Бялата къща“ се открива на 17 юли . В творбите и на шестимата  автори светлината е главен герой.

Живописците Мина Денева, Юлияна Владова и Светлин Трендафилов водят разговор чрез изкуството си, без да се познават. Мина е вдъхновена от Пловдив и вълшебните изгреви в него,  Светлин я допълва с озарени от слънчева или лунна светлина пейзажи. Юлияна прибавя радостта от събуждането на природата.

Нощта е времето, когато Александър Николов въображаемо пътува и визуализира своите мисли, музикални вдъхновения и спомени. Резултатът е под формата на дигитални колажи с името „Неозаглавени мисли“.

Фотографиите на Елена Христова акцентират на светлината, която жената носи в себе си – нежна и крехка и същевременно силна, защото остава свързана със земята и природата.

Младата Мария Цветкова се вълнува от поведението на хората под светлините на прожектора. В кадрите и са запечатани запомнящи се портрети и интересни моменти от различни театрални представления, трейлъри към изложби, музикални клипове.

Изложбата ще продължи до 30 август, а откриването е от 18.30 ч. на 17 юли на ул. „Пълдин“ 12 в Стария град на Пловдив.

„Път на младите“ е инициатива на културен център „Бялата къща“ в подкрепа на млади творци.

 

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина