ГрадътНовини

Репатрираха 12 излезли от употреба леки коли в Кършияка

Две акции по репатриране на излезли от употреба автомобили проведе администрацията на район Северен. Те се проведоха на 31 октомври и на 5 ноември.  От облепените със стикер-предписание от комисията по репатриране, принудително бяха репатрирани 12 на брой автомобила от различни улици в Кършияка.

Репатрираните леки коли не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост. Техните собственици не са изпълнили предписанията, във вид на предупредителен стикер, а именно, че разполагат с 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми.

“Не спираме с акциите по репатриране в района. През декември месец предстои нова акция, с която ще изчистим улиците от неизползваеми автомобили”, обясни кметът на Северен Ральо Ралев.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район Северен, е 032/901 165 – отдел „Екология“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина