ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Район „Централен“ кандидатства за европейско финансиране за строеж на нова сграда на ДГ „Каменица“

Обществено обсъждане по повод кандидатстването на район „Централен“ за европейско финансиране за строежа на нова сграда на ДГ „Каменица“ бе проведено вчера. Събитието, на което присъстваха десетки родители, се състоя в настоящата забавачка на ул. „Хан Аспарух“ №57.

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов презентира готовия проект  и обясни, че в новата постройка ще има шест групи деца, а не както в момента – едва четири.

„Всяка от групите ще разполага с детска площадка със съоръжения за игра, отговарящи на всички съвременни изисквания за безопасност и сигурност. Друго предимство е, че ще има самостоятелен кухненски блок, където храната за децата ще се приготвя на място“, поясни Стаменов.

Майките и татковците одобриха намерението на районната администрация да кандидатства за средства от ОП „Региони в растеж“ за изграждането на нова сграда на ДГ „Каменица“. Районният кмет успокои притесненията на част от родителите относно  преместването на децата им в други детски градини по време на строителството.

„И двете групи, които остават в сградата, ще бъдат настанени в ДГ „Чайка“ , ДГ „Малкият принц“ ДГ „Снежанка“ или ДГ „Перуника“. За да са спокойни децата и за да приемат по-лесно промяната, те ще отидат в новите забавачки, заедно с учителките си и екипа на ДГ „Каменица“, посочи Георги Стаменов.

Той обеща, че ако проектът бъде одобрен за европейско финансиране, ще се организира втора среща с родителите, на която да се дискутира в детайли казуса с пребазирането.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Не, майките и татковците не одобриха намерението на районната администрация да изпрати децата им в детски градини на километри от тази. Не одобриха и изключването на най-близките варианти за преместване на групите (ДГ ‘Малкият принц’ все пак беше спомената след много уговорки, а ДГ ‘Детелина’ остава извън плановете). Но най-вече не одобриха неглижирането на проблема с преместването на десетки деца. Картинки на евентуална бъдеща сграда и разкази за светлото бъдеще не са съществени, не и пред тази аудитория!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина