ГрадътНовини

Провериха басейните в Кършияка

Комисията не е открила нарушения

Комисия по водоспасителна дейност сформирана със заповед на изпълняващият функциите на кмет на район „Северен” г-жа Лариса Кътова извърши проверка на съществуващите в района открити басейни. Комисията е създадена с цел намаляване на водните инциденти на територията на района.

В район „Северен” работят два открити басейна – Аква парк „Санкт Петербург” и плувен басейн „Русалка”. Комисията изготви констативни протоколи и установи, че липсват нарушения. Разгледани бяха и протоколи, съставени от РЗИ –Пловдив за взети водни проби от басейните.

Констатирано бе, че обектите разполагат с настилка, отговаряща на изискванията, имат обозначения за дълбочина на водата, имат указателни табели за температурните разлики, имат изградени медицински пунктове и назначени водни спасители.

Комисията задължава стопаните на водни площи да поставят предупредителни знаци и табели на опасните за къпане и плуване места.

Къпането и плуването в река Марица е забранено, а при аварийни ситуации или необходимост да се търси помощта на водно-спасителна служба /ВСС/ при Областния съвет на БЧК –Пловдив на тел.:

032 / 62 41 74 и 032 / 62 71 63 или на тел.112.

Гражданите могат спокойно да ползват откритите басейни на територията на район „Северен” през летния сезон.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина