ГрадътНовини

Представят в Пловдив книгата „Останете живи”, насочена срещу войната по пътищата

Журналистът Георги Стоянов ще представи книгата си „Останете живи” на 19 ноември от 11.00 часа в Езикова гимназия „Иван Вазов“ – Пловдив. В месеца, в който отбелязваме Световния ден на възпоменание на жертвите от пътно транспортни произшествия, с мисията на изданието ще се запознаят и зрелостниците от пловдивското училище.

През последните няколко месеца Георги Стоянов се срещна със стотици ученици от различни краища на страната, а „Останете живи“ стана част от библиотеките на десетки училища. Чрез книгата си журналистът се надява повече млади хора да осъзнаят навреме колко е важно да бъдат отговорни и разумни участници в движението, за да не станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя.

„Останете живи“ поставя акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътнотранспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци. Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, Георги Стоянов предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина