ГрадътМненияНовиниПод ножа

Подземни кофи около Понеделник пазара, изсякоха десетина дървета за новите тротоари

Дърветата видимо бяха здрави, не е ясно защо ги отсякоха, коментират жувищи

Теодор Караколев

Ремонтът на зоната около Понеделник пазара продължава и в посока Трихълмието от няколко дни. Това е следваща част от работата в района, след като през лятото бе променен пейзажът около училището по Битова техника, заради затварянето на ухото от Мария Луиза пред Католическата църква, заради Голямата базилика. Сега строители пренареждат павета и тротоари в малката уличка „Съединена България“ и около самия Понеделник пазар.

По време на строителството бяха отсечени десетина дървета по улица „Патриарх Евтимий“ и по „Съединена България“, които ограждат сергиите на пазара. Дърветата видимо бяха здрави и нямаме информация защо бяха отсечени, коментираха живущи в региона.

Иначе строителите работят основно около пренареждането на паважната пътна настилка, както и поставяне на нови тротоарни бетонови блокчета. По няколкометровата уличка „Зора“ – която е между сергиите на пазара и разкопките към Тунела – са поставени и подземни кофи за боклук. Очаква се работата да приключи до няколко седмици и да се види крайния резултат от строителството.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина