ГрадътКултураНовини

Пловдив ще е домакин на Националния конкурс за млади изпълнители на забавна песен

Шестнадесетият Национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен се провежда за поредна година в град Пловдив и е част  от Националния  календар за изяви по интереси на МОН. Основен организатор и домакин на проявата е Център за подкрепа за личностно развитие Общински детски комплекс – Пловдив със съдействието на  Община Пловдив, РУО на МОН, Национален дворец на децата – София, Сдружение за откриване и подпомагане на млади таланти в областта на изкуствата „Лъчи”.

Събитието ще се проведе на 5-ти и 6-ти април 2019 г. в Международен панаир Пловдив, Конгресен център, зала „ България”.

Националният конкурс в град Пловдив е включен в списъка на конкурсите, даващи право на стипендия на лауреатите по Програма на МОН на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

За шестнадесетото  издание на конкурса до момента са подали заявки за участие над 300 деца и младежи от 15 области. Участниците са разпределени в четири възрастови групи в категориите солисти и вокални ансамбли. Техните изпълнения  се оценяват от компетентно жури, съставено от утвърдени пловдивски музиканти – певци, актьори, хореографи, преподаватели в АМТИИ, ПУ ”Паисий Хилендарски”, продуценти.

За шестнадесетте години от своето съществуване Националният конкурс за млади изпълнители на забавни песни се утвърди като привлекателно място за изява на талантливи деца от цялата страна. През годините в него са участвали и получили начален тласък за бъдещо  развитие и успешни сценични изяви познати вече имена като Мария Илиева, Антония Маркова, Стефани Илиева, Рут Колева, Мирослав Станчев, Соня Иванова, Невена Пейкова, Ана-Мария Янакиева, Нелина Георгиева, Ива Ангеличева , Вениамин Димитров, Радко Петков, 4Magic, Вениамин Димитров, Ивана Муцкова и др.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина