АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Пловдив сред 13-те препоръчвани града за дигитални номади според най-продаваната авторка за пътувания

Cat and Mouse Coworking е мястото, където е много лесно да се сприятелиш с местни и експати, докато следваш работната си рутина”

Алекса Уест е един от най-продаваните автори в сферата на пътуванията. Пътувайки сама по най-екзотични дестинации, тя често научава факти и трикове, които са полезни за всички, избрали „ваканциите” и дигиталното номадство като начин на живот. Веднага след университета тя се качва с 200 долара в джоба на първия международен полет от Сиатъл, а днес вече пътува в бизнес класа, без дори да се налага да плаща за това.

В една от последните статии в блога си The Solo Girl’s Travel Guide Алекса класира 13-те най-добри градове за дигитални номади. В текста тя насърчава всеки, който може да напусне работата от 9 до 5, да се осмели да работи дистанционно, живейки на екзотично място с бърз интернет, невероятна храна и достъпен начин на живот. Сред препоръчваните локации попадат и два български града.

„За онези дигитални номади, които търсят здравословен баланс между работа и пътуване, София е идеалното място, което да превърнеш в свой дом. Вземете автобус до Гърция, отскочете с влак до Турция, или бърз полет до Италия – наблизо има толкова много готини дестинации. И фактът, че България има една от най-бързите интернет връзки в света със сигурност е от голямо значение.

Най-добро споделено работно пространство: Puzl CowOrKing”

Малко по-напред в класацията е и Пловдив, за който тя споделя:

„Един от най-старите градове в света с една от най-добрите интернет безжични връзки на планетата! Калдъръмени улички и римски руини в близост до крафт бирени барове и H&M – Пловдив предлага най-доброто от двата свята за дигиталните номади. Тук е лесно да се сприятелявате с местните жители и експатите, докато следваш работната си рутина. Пловдив е страхотен избор за всеки, който иска да си живее живота.

Най-добро споделено работно пространство: Cat and Mouse Coworking  Space

Останалите градове са:

Бали, Индонезия с буйните тропически джунгли и зашеметяващи плажове

Шианг Май, Тайланд с приветлива общност от експати и неизброими възможности за евтина храна.

Хо Чи Мин, Виетнам с евтина улична храна навсякъде и опростени изисквания за визите

Киев, Украйна – когато искате да се отклоните от обичайните места и да избягате от модерните дестинации за дигитални номади

Бангкок, Тайланд с възможността да наемеш супер луксозно място за настаняване, специално пригодено за дигитални номади

Меделин, Колумбия – безопасен и удобен град, дори за жени, които пътуват сами и изключително отворен към различните посетители.

Ханой, Виетнам – лесен за ориентация и придвижване.

Прага, Чехия – великолепна архитектура, западен стандарт на живот и широко скроена култура

Дананг, Виетнам – град с плажове и многобройни кафенета и заведения.

Тайпе, Тайван – съвсем скоро той ще се превърне в най-горещата точка за всички дигитални номади

Пуерто Ваярта, Мексико – малък град с плаж и  много места за хранене, парти и работа. Чудесен е за дигитални номади, които обичат да работят усилено през деня и да купонясват през нощта.

Източник: https://thesologirlstravelguide.com/13-best-cities-for-digital-nomads-may-2019/

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина