ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Пловдивски ученици мерят познания по биология и химия в Medical Quiz Show 5

За пета поредна година Ротаракт клуб Пловдив – Пълдин и Медицински Университет – Пловдив ще проверят знанията на учениците от пловдивските гимназии, които са избрали да продължат образованието си в сферата на биологията, химията и медицината. Medical Quiz Show ще се проведе тази събота от 10:00ч. в Аудиторния комплекс на МУ-Пловдив.  Събитието е изключително забавно и в същото време полезно. То проверява познанията на учениците от 11-ти и 12-ти клас по учебните предмети биология и химия.

Това е един от устойчивите и най-успешни проекти на младежката организация и всяка година се радва на голям интерес от страна на бъдещите медици. Тази година участие във формата са заявили отбори от 10 от най-елитните пловдивски гимназии и се очаква борбата за първите места в състезанието да бъде изключително оспорвана. Според регламента всяко училище може да участва с един или два отбора, съставени от по 5 човека, един от които – капитан. Подборът на участниците се извършва от училището и не е задължително те да бъдат от един и същи клас.

За доброто настроение на Medical Quiz Show ще се погрижи водещ, а отговорите на участниците ще се оценяват от специално жури, съставено от представители на МУ – Пловдив. Организаторите и спонсорите на събитието са осигурили грамоти и тематични награди за отборите на първите 3 места.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина