ГрадътКултураНовини

Пловдивските читалища с общ концерт на Деня на будителите

Общинският читалищен съюз – Пловдив организира празничен концерт в чест на общобългарския празник – Ден на народните будители на 1 ноември 2018 г. на Римския стадион, с начален час  – 17 часа.

В него ще вземат участие състави от 24 народни читалища, „територии на творчество и културни ценности“ от град Пловдив – Европейска столица на културата 2019 г.

„Първи ноември е празник на историческата ни памет и на националното ни самочувствие. От Паисия до наши дни се редят светлите и сияйни образи на големи културно-обществени дейци, хора на духа, на перото, на книгата, просветителите и борци за национално освобождение, далечни и близки строители на съвременна България. За наша радост и гордост списъкът на народните будители  е дълъг. Народната памет е съхранила стотици имена. Към този списък може би всеки българин прибавя и хора – следовници на народните будители. Хора, уважавани със своята деятелност и пример! Изпълнени с почит към духовния подвиг на предците, нека поддържаме и пренасяме огъня на будителите сега и в бъдеще, в името на поколенията след нас“, разказват организаторите от Общински читалищен съюз.

Всички пловдивчани и гости на града могат да се включат в празника, входът е свободен. Концертът се организира от Общински читалищен съюз – Пловдив,  в партньорство с Общински институт „Старинен Пловдив”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина