ВластГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Пловдивските седесари искат да подкрепят Здравко Димитров на изборите

Въстанаха срещу председателя на партията в града, определят избора на Никола Хаджийски за нелигитимен

Заклетите пловдивски седесари излязоха с остра позиция до лидера на партията Румен Христов, до ръководните й органи и до медиите, с която се противопоставят на действията на местния лидер Никола Хаджийски. Те са категорични, че изборът му за градски председател на СДС е нелегитимен, като обвиняват за това Милко Стрехин.  Сините искат спешна реакция от страна на Румен Христов, както и изразяват желанието си да подкрепят Здравко Димитров за кмет и да играят в един отбор с ГЕРБ на предстоящите местни избори.

Ето и цялата позиция на седесарите:

Уважаеми Г-н Председател, вече сме в предизборна кампания, което е вид състезание на хора и идеи за местно управление, и както повелява олимпийския принцип, смятахме, че трябва да спрем с вътрешнопартийните битки, за да не рушим авторитета на СДС в този важен за всяка партия момент,въпреки крещящите проблеми в СДС-Пловдив. Бяхме провокирани да вземем отношение, от появилото се в медиите ,,Отворено писмо,, подписано от 31 човека, членове на СДС, инициирано от Милко Стрехин и Никола Хаджийски, адресирано до Председателя на партията Г-н Румен Христов, което  нарушава олимпийския принцип и компрометира СДС в условия на изборна обстановка.

В писмото се говори за ,,брутални фалшификации ,идеология недемократична,противоуставна и вредна за СДС,, касаеща националното ръководство. Бяхме изумени от проявената наглост,  имахме усещане, че Милко Стрехин е преписал нашите жалби, срещу неговите методи за управление на пловдивската организация,които бяха отразени от множество медии, по повод  конфликта с нелегитимния избор на Никола Хаджийски за председател на  СДС – Пловдив. Години наред,  Милко Стрехин, системно съсипва структурите на СДС- Пловдив, лишава от членство стотици членове на СДС, като отказва да приеме членския им внос и така според устава, те се самоизключват. Това че СДС в Пловдив, наречен синята столица на България, губи членове, симпатизанти, гласоподаватели, губи позиции и  ореол на демократична партия, за тях не е важно, важно е да се владеят трите букви и да се търгува с тях, по най-грозен и безцеремонен начин. Те нямат в Пловдив любимо място,любим артист, поет, писател, художник, те не знаят хубавото и лошото , което се случва тук, те не са свързани емоционално с Пловдив, защото, това не е техния град, те никога не са живели в него. Сигнализирали сме многократно бившето национално ръководство и медиите, за порочния стил на управление на секретаря на СДС-област, Милко Стрехин, който с изфабрикувани протоколи, манипулация на местните структури и националното ръководство, постави Никола Хаджийски, като председател на СДС- Пловдив, който никога, по никакъв начин, не е избиран за такъв, според Устава на СДС.  Поради нежелание, да се раздухват скандали около партията, националното ръководство подмина сигналите ни , за една изключително опасна и разрушаваща СДС личност, която не подбира средства и начини за постигане на целите си , лично облагодетелстване,чрез уреждане с постове, неколцина близки до него хора.

Публично настояваме, националното ръководство на СДС, спешно да вземе мерки, като бъде разгледана нашата жалба,която отлежава в деловодството на централата, да бъде отстранено нелегитимното ръководство на СДС- Пловдив в лицето на Никола Хаджийски и Милко Стрехин, като главен виновник за съсипване на пловдивската организация. За краткото време с което  разполага, СДС- Пловдив, трябва  да възстанови  доверието на пловдивчани, като покаже различни,можещи, знаещи,  разпознаваеми за тях хора, нови лица за партията, да изпрати силни послания, че организацията е готова за работа в полза на Пловдив и пловдивчани. Да  се види лицето и чуе гласът на СДС в Пловдив, който е замлъкнал, от доста години, няма публична позиция, по нито един проблем или събитие, случващо се в Пловдив. Само така,СДС-Пловдив, ще се  представи достойно на предстоящите избори и ще има свои общински съветници.   Недопустимо е, хора от Стамболийски, Сопот, Раковски,Лъки, и други по-малки населени места, да определят политиките на СДС- Пловдив,  организация в която членува  градската десница и интелигенция, която не припознава по никакъв начин,  Никола Хаджийски от Стамболийски. Националното ръководство на СДС, трябва спешно  да  изведе организацията от анонимност,   да бъдат проведени срещи с ръководството на  ГЕРБ-Пловдив, като сестринска партия от ЕНП, за подписване на споразумение, подкрепа на кандидата за кмет – Здравко Димитров и явяване заедно, с обща листа, на местните избори. С близки  идеологии и програми, ГЕРБ и СДС, могат, да спечелят достатъчно мандати  в Пловдив и да сформират мнозинство, което успешно да работи , за просперитета и благоденствието на Пловдив.

Уважаеми Г-н Христов, уважаеми членове на НИС, бихме желали , да посетите Пловдив в ден и час, удобен за Вас, за среща с другите, пловдивски седесари, несъгласни с това, Никола Хаджийски и Милко Стрехин, да представляват и водят СДС на местните избори. Това, ще е пагубно за изборните резултатите и има риск, от прекъсване на традицията, Пловдив да се управлява от дясноориентирани партии. Пловдивската интелигенция и десен избирател, няма да ни прости това предателство! Надяваме се, че демократичния дух не е напуснал СДС и настоящото, национално  ръководство, ще прояви повече разум,прагматичност и чувство за самосъхранение, от предишното, за да спаси  потъващата, все по-дълбоко пловдивска организация на СДС, дала  на България, Президент, министри, множество депутати, кметове и уважавани политици!

          Подписали:

Чавдар Марев –  бивш председател на СДС –Пловдив

Веселин Стойков- бивш председател на СДС-Пловдив

Тони Симидчиева – Бивш Секретар на СДС

Марта Момина- председател на клуб 13

Еню Енев-бивш зам.председател на СДС-Пловдив 

 Плюс по списък,   49-тима членове и симпатизанти на СДС-Пловдив      

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина