Градът

Паркиране в Пловдив – съвети и идеи

Къде да оставим автомобила си, за да сме сигурни, че няма да ни изненадат с глоба

Паркирането в големите европейски градове отдавна е проблем, а тенденцията в последните години не подминава и България. Не само в столицата, но и центърът на Пловдив е пълен с автомобили, а понякога намирането на паркомясто си е въпрос на  чист късмет.

Въпреки че местната управа постоянно се опитва да прокара реформи и да обособи специални места за паркиране, превозните средства постоянно се умножават и съответно няма достатъчно пространство, където спокойно да оставиш колата си срещу минимално заплащане, особено в центъра. Тук трябва да вметнем, че централната градска част е разделена на синя и зелена зона. Синята зона обхваща редица улички в близост до Главната улица, района на Гранд Хотел Пловдив, Цар-Симеоновата градина и чак до Пловдивския университет. Зелената зона е карето от пресечки около квартала на творческите индустрии Капана. Там паркоместата за запазени за живущите в  къщите и за да оставите колата си, трябва да имате пропуск.

За туристите и гостите на Града под тепетата е важно да отбележим, че при резервация на място за настаняване в идеалния център на Пловдив, е почти невъзможно да ви бъде запазено паркомясто. Дори и големите хотели не могат да ви гарантират такова при пристигане с автомобил без предварително запитване. Изборът на топ локация трябва да е съобразен с факта, че това води до допълнителни такси за паркиране.

Прочетете вариантите в статията в онлайн гида Lost In Plovdiv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина